zaterdag 21 april: smokkelhoek H3 – mevo 80 H

Beide ploegen staan in de onderste regionen van de zeeuwse competitie. Dus was dit een best belangrijke wedstrijd om gelijk 2 punten op je directe tegenstander te pakken. Dan is het gewoon jammer dat we maar met 5 man en 1 coach naar kapelle konden gaan. Dan zijn er natuurlijk allerlei excuses, redenen etc etc. Feit blijft dat we maar met 5 man konden spelen. Positieve benadering van de scheidsrechter: je krijgt wel veel speelminuten voor je contributie bij mevo…

Aanwezig en enthousiast waren; ko, patrick, myron, niels en dennis. Ruud in de buurt van de bank…

Gelijk vanaf het begin waren we scherp. Fijne sprongbal door patrick, directe score door ko. Makkelijk balverlies door smokkelhoek en weer een mevoscore. We kwamen lekker uit de startblokken; 0-4 binnen 30 seconden. Het duurde ook echt ff eer dat smokkelhoek scoorde. Ze waren niet echt scherp; makkelijke scores werden gemist. Zowel onder het bord als van afstand. Aan onze kant waren we regelmatig te enthousiast. In fastbreaks of bij steals, kwamen we er met een mannetje meer uit, maar wisten dit vervolgens niet uit te spelen. Dit is diplomatisch geschreven voor; we gooiden de bal simpel weg! Hierdoor was de stand aan het einde van het eerste kwart 13-17. Verder viel dit kwart gelijk op, dat er een aantal spelers bij de thuisploeg ook verbaal aanwezig waren. Waarom? Vertel het mij … We spelen in zeeland en willen gewoon een potje basketballen … Ik denk dat het met deze gedachte een stuk lekkerder basketballen zou zijn, voor jezelf en alle anderen, zelfs voor het publiek …

Smokkelhoek speelde vanaf het begin al een zoneverdediging. Dat betekent gelijk twee dingen. Of je komt er snel uit bij steals en de bal ligt al in het netje voordat de zone staat. Of je speelt, indien de zone er staat, de bal rond en neemt een beetje veel geduld mee. Het eerste was best lastig omdat het veld klein was. De vraag was ook: wie gaat de lange bal gooien? Gelukkig konden we wel het tempo er enigszins inhouden (ondanks de warmte in de hal). Het tweede lukte deze wedstrijd best aardig. Ook al liet myron toch regelmatig zien dat hij niet z on heel geduldig mannetje is… Met vlagen wist hij toch te scoren met zijn afstandsschoten … dat vergoedde veel … Ko en dennis schoten ook met scherp. Mevo pakte dit tweede kwart ook duidelijk, met 10-17. We gingen rusten met 23-34 op de borden.

Er moest wat veranderen bij smokkelhoek. Er werden goede insideacties gemaakt door hun twee guards dit kwart. Dat veroorzaakte wat onrust bij ons en nog belangrijker; onze voorsprong werd kleiner. Onze beweeglijke dudes gingen hun guards verdedigen en er werd op de helpside gelet. Zeker patrick was een paar keer -goed aanwezig-. Onze afstandsschoten vielen zeker niet allemaal dit kwart. Er werd wel goed rondgespeeld en door de vrije man geschoten. Ko zorgde in de kwart voor de mevopunten. Laatste paar minuten ging het weer gelijk op. De laatste 10 seconden heeft heel mevo gemist. Omdat deze op een fluistertoon werden aangegeven door de tafel? Of zouden we toch met het hele team schoonenberg moeten bezoeken? In ieder geval stond er 35-44 op het scorebord.

Het laatste kwart moest nog een keer van smokkelhoek komen. Maar de scherpte en energie was een beetje op bij de mannen. Bij ons ging het eigenlijk nog wel. We hebben alle kwarts bij 5 minuten een time-out aangevraagd en conditioneel waren we helemaal niet zo verkeerd! We lieten de bal best rondgaan in de aanval en wachten onze momentjes af. Myron, ook nu misschien niet altijd, maar hij scoorde ook in dit kwart weer regelmatig. Patrick werd gevonden onder het bord. De thuisspelende ploeg was ondertussen ook in foutenlast gekomen. Bij ons dribbelde ko eigenlijk als enige en … op hem maakte smokkelhoek de fouten. Alleen al dit kwart 8 van 8 vrije worpen … dan liggen wij daar dus verder niet zo wakker van. Door als team te spelen, pakten we dit kwart weer. Aanvallend de bal rond te laten gaan en verdedigend elkaar te helpen. We pakten een terechte en verdiende overwinning van 44-64. De twee punten gingen fijn in da pocket en de borsten fier voorruit …  of …  vooruit 🙂

De scheidsrechters hadden het niet altijd ff makkelijk, maar floten wat ze zagen en … in ieder geval onpartijdig. Verder dan een waarschuwing tegen de verbale kwaliteiten van een smokkelhoekspeler, hoefde ze niet te gaan. Hierdoor bleven de technische fouten op zak en kon smokkelhoek de wedstrijd ook gewoon met 7 man starten en eindigen.

Wij zijn gewoon errug blij met de twee punten! Kijken of we dit tegen volharding nog een keer kunnen laten zien?! Dan zouden we het seizoen met twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden afsluiten en … dat zou geen verkeerde afsluiting zijn! Maar goed; eerst maar lekker trainen en dan weer met zijn allen knallen!

FF een citaatje er tegen aangooien: aan elk nadeel zit ook een voordeel … Yes, nog ff gezellig met zijn allen, lekkere en gezonde dingen gegeten bij die toko met die grote gele MMM 🙂

Overigens was het sowieso een errug fijn weekend voor mevo (en gydo):

U16: pakte een heeeeeel overtuigende overwinning thuis tegen de kampioen: 60-59.

U14: liet voor de herenwedstrijd ff zien hoe het moest: 32-61.

 

Meetrainen?