woensdag 28 maart: vriendschappelijke wedstrijd heren in Schiedam

Nog een wedstrijdje gehosseld; dit keer in schiedam. Was wel ff zoeken, maar alles is te vinden. De tegenstander was al fanatiek in de zaal bezig. Een paar oud-mevoianen waren er ook. Het beloofde in ieder geval een prima avondje!

Te activeren aan mevokant waren: bart, ko, norbert, patrick, reinjan en martijn. Ruud op de bank. 4×15 punten was het speelschema.

Begin was duidelijk voor de thuisspelende ploeg. Zaaltje en borden waren bekend voor ze en dat was te merken ook. Verder speelden ze een zoneverdediging. Doordat de zaal best klein was, konden we niet echt het aanvalsspel hiertegen laten zien. Fraaie schoten en inside-acties aan schiedamse kant zorgden voor de scores. Uiteindelijk trokken wij nog wel aan het langste eind in deze periode. Kwam ook mede doordat wij weinig hebben gemist.

De tweede periode ging duidelijk naar de schiedammers. Geen hoog tempo, maar wel degelijkheid en zeker geen balverlies. Aan mevokant had iedereen de behoefte om te gaan schieten. Vanuit alle hoeken en posities en vaak geforceerd. Dan loop je tegen een achterstand aan en verlies je deze periode terecht.

De derde periode werden we er ons bewust van wat het plan was. We probeerden altijd en overal het tempo erin te houden. Bij balinname, na een score; gewoon altijd. Dit zorgde ervoor dat de tegenstander niet kon bijkomen. De schoten werden ook gecontroleerder. Zeker martijn en reinjan zouden vaak op het sheet zijn gekomen, als we er 1 hadden gehad! Netjes hoor mannen; wordt gewaardeerd! Deze periode dus weer terecht voor mevo.

Laatste periode haakten enkele spelers van schiedam af. Conditioneel waren wij zeker betersss. Hierop pakten wij dus ook deze laatste periode. Niet altijd op goed spel! Want we hebben echt nog wel veel ballen weggegooid. Passes die niet aankwamen of werden gevangen door de tegenstander. Bij de thuisspelende ploeg was het gewoon klaar. De scherpte was weg en met 5 man aanvallen of met 5 man verdedigen was er niet meer bij. Zeker bij een zoneverdediging is dat funest.

Na afloop werd er ergens nog ff fijn een krat tevoorschijn getoverd. En nog even onder het genot van een biertje en colaatje nagepraat over deze weer fanatastische wedstrijd! Thumbs up aan allen! We proberen dit er echt wel in te houden (1-2-3 x per seizoen)!

 

ps; ik heb nog ergens een plaatje gevonden van een vorige keer …

Meetrainen?