vrijdag 16 februari: mevo 80 H – souburg H

Na de slechte wedstrijd van vorige week, wilden we nu maar 1 ding. Laten zien dat we kunnen basketballen. Bijna alle ingredienten waren aanwezig: op tijd in de zaal, motivatie en 8 mevoianen. Niet-speelklaar: ruud (blessure) en myron (werk). Souburg was overigens met 9 man naar westenschouwen gekomen.

Sprongbal startte de wedstrijd; tikkie door de 2.5 m speler van souburg en de 0-2 stond al op het scorebord! Scherpte en meedoen vanaf het begin, maakt alles dan zoveel prettiger… We lieten ons er verder niet door de wijs van brengen. Koppen omhoog en snel in ons spel komen. Dat lukte zeker goed. Dennis liet zich, net als vorige week, gelijk gelden van afstand. Bart en ko scoorden ook van afstand. Souburg werd ook verrast door, weer, onze zonevedediging? Wij kwamen in ieder geval, terecht, op voorsprong. De souburgse schoten vielen in ieder geval niet allemaal. En nog belangrijker; wij pakten veel rebounds! 17-13 de stand: yes!

Tweede kwart veranderde er niets aan onze kant. Wat opviel was dat norbert duidelijk aan alles moest wennen. Door oa vakantie, een aantal weken niet gebasketbald en dan ontbreekt het aan ritme. Dit was te zien (helaas). Door een paar keer te wisselen en te kiezen voor balbezit werkte hij hier zeker aan (positief). In de loop van de wedstrijd ging het ook beter. Het spel golfde op en neer. Wat duidelijk op viel was het tempo. Souburg geloofde het wel met de fastbreak; ze kozen liever voor een degelijke opbouw. Aan mevokant natuurlijk de langebal van baloe. Het leverde fraaie scores op van ko, richard en norbert. Duidelijk mindere actie in de wedstrijd was de fastbreak van richard (een goede fastbreak met een vrije lay-up). Een errug enthousiaste dude van souburg dacht hem toch nog te kunnen en moeten stoppen. Richard en op de grond en half achter de matten… Een onsportieve fout had op zijn plaats geweest! Deze werd niet gegeven. Het deed allemaal niets aan het feit af, dat deze fout niet nodig had geweest en richard beurs-bont-en-blauw was. De tweede helft ook niet meer heeft meegedaan … De ruststand was 40-36.

Pauze. Dat zijn altijd de meest gevaarlijke moment tegen souburg. Dan bedenken ze namelijk altijd een meest bruut plan. Vorige week hadden wij er ook 1 bedacht: het leverde toen 4 hele punten op in 10 minuten. Dat wilden we nu niet doen. Wij gingen lekker, wij staan voor. Het moest van souburg komen! En dat probeerden ze ook.

Hun centers werden aangespeeld en gingen voor de inside-acties. Dat was vanuit de zoneverdediging een lastig verhaal. Mede ook omdat wij gemiddeld toch een paar cm korter waren en een paar kg minder hadden. Aanvallend haperde de prastandio-schot-machine een beetje. Mede hierdoor werd de stand gelijk. Mooie en goede momenten hadden we zeker nog wel. Snelle passes in en rond de bucket. We hebben het te weinig laten zien, maar die keren die we wel hebben laten zien… souburg stond erbij en keer er naar. Ruud overigens, zat erbij en keek er naar! Niets egoistisch, maar met zijn allen, en blij zijn met de fraaie scores. Op een moment wilden we errug graag de langebal gooien. Dat lukte ook wel, alleen kwamen deze regelmatig niet aan. Souburg kan het spelletje natuurlijk ook lezen. Minder scores aan onze kant. Aan het eind van het derde kwart stond er 53-55 op de borden.

We waren nog niet klaar! Het vierde kwart hoort ook nog bij de wedstrijd. Voor 1 dude van souburg was de wedstrijd met 5 fouten al klaar. Maar ja, dan zijn er nog 8! Wij hadden wel het een en ander doorgenomen om de souburg aanval te verdedigen. De intenties waren ook goed, maar het maakte eigenlijk niets uit. Een schutter wist de hele wedstrijd het netje te vinden en deed dit ook in het laatste kwart. ICM de actiemakende centers leverde dit de souburgscores op. Aan onze kant een paar schoten van dennis en ko. En de acties van ko en niels. Met een paar minuten te spelen, stonden we enkele punten achter (59-64?). Time-out aangevraagd, maar de bal blijft in het spel en gaat rond aan souburgkant. De tijd tikt weg in ons nadeel. Nu stond wij erbij en keken er naar. Ko was de enige die in de gaten had wat er aan de hand was. Ik weet niet of DIT echt zijn vijfde fout was. In ieder geval wel een time-out van ons en het feit dat ko er met 5 fouten uit moest. De laatste 1.5 minuut moesten we wat en probeerden we wat. Maar de ploeg die er echt wat aan had en mee deed was souburg. Ruimte genoeg om te scoren. Aan mevokant geforceerde pogingen om te scoren, maar we schoten geen deuk meer in het beroemde pakkie boter. Toch nog 13 punten verschil geworden: 59-72.

Jammer! Van onze kant een goede wedstrijd gespeeld. Geen appeltje-eitje voor de bezoekende ploeg. Ze hebben er voor moeten knokken en zweten. Jammer dat het dan toch nog 13 punten verschil is geworden. Alles bij elkaar een spannende attractieve pot, met een terechte en verdiende overwinning voor de mannen van souburg. Vorige week hadden we echt helemaal geen recht op punten. Nu hadden we echt wel als verliezer, een puntje verdiend! Maar zo zijn de regels niet. Dus wel de complimenten, maar niet de punten… pindakaas…

De scheidsrechters hebben, afgekleed in het grijs, strak, sportief en goed gefloten! Thx mannen, ook credits jullie kant op … Ook weer credits richting martin; de ene week loop je weer te fluiten en deze week hossel je de hele tafel weer!

Wat gaan wij doen aankomende 2 maanden?

Gekke vraag als je deze zo leest? Maar onze volgende wedstrijd is pas op vrijdag 13 april … daar word je stil van …

Rest nog te vermelden dat wij, ondanks het verlies, het licht uit hebben gedaan. Souburg, nadat de kibbeling op was, het nachtlicht uit heeft gedaan…

Meetrainen?