vrijdag 12 januari: mevo 80 H – marathon H1

We mochten het nieuwe jaar beginnen tegen de mannen van marathon: de trotse en terechte koploper. Alles gewonnen …  we konden onze borsten nat maken.

Een hele rij afmeldingen aan mevokant van blessures, vakantie, werken tot -een afspraak op de vrijdagavond-. Het belangrijkste waren de mensen die er WEL waren: bart, norbert, patrick, dennis, henk en jankees. Niels in de zaal en ruud op de bank. Een fantastisch gelegenheidsteam dat gewoon lekker wilde ballen tegen de koplopert.

FF wakker worden bij het begin. Sprongbal voor marathon en wij stonden met 3 man aanvallend opgesteld. 0-2. Een misser en balverlies leverde binnen de minuut 0-6  op. Het is natuurlijk ook even zoeken en wennen aan elkaar. Norbert en dennis hadden het niet makkelijk als guard zijnde; behoorlijke druk erop door marathon. Rustig een beetje dribbelen en passen zat er niet in. Het duurde wel ff eer dat de eerste mevopunten gemaakt werden; er gingen namelijk veel schoten van afstand mis. Ook jankees stond nog niet scherp onder het bord… De bezoekers hadden denk ik nog een beetje olie over, van het oliebollen bakken. De hele marathonmachine liep namelijk echt ge-olied. Scherp en afwisselend werd er aangevallen. Als de bal niet snel naar voren ging, werd er wel rustig gezocht naar de vrije man en, belangrijk, geschoten gevolgd door een score. Aan het einde van het tweede kwart stond er 6-20 als stand… mmmm …

Tweede kwart kon alleen maar beter aan onze kant. En zo was het ook. Er kwam meer spel in en er werd op een normale manier geschoten. Deze vielen dan helaas niet, maar de intentie was zeker goed. Wij wilden eerst maar niet de inside-acties opzoeken. Ook de fastbreaks lieten we lopen. Foute woordkeus; we kozen er voor om niet op de fastbreak te spelen. Immers wie van mevo zou er moeten gaan lopen? Dus kozen we voor balbezit en degelijkheid. De bezoekers hadden echter wel een paar cm-ers en kiloos powerr meer dan wij. Nog fraaie scores gezien van norbert door goede individuele actie. Schoten van afstand van baloe en dennis. Verdedigend hadden we weinig in te brengen. Marathon schoot met scherp. Zij speelden ook met een wisselende guard, wat het niet makkelijker maakte. We gingen rusten met een 16-42 stand.

In de rust ff een fijn plan bedacht voor de tweede helft. Kijken of we marathon konden verrassen en een duidelijker spel konden spelen. Verrassen eerst maar wel. Baloe ging guard spelen, na een hele helft center te hebben gespeeld. Van zijn tegenstander kon je aflezen dat deze daar niet blij mee was :-). Hierdoor konden we wel op balbezit spelen en wat opzetten. Dennis werd gevonden als de schietende vrije man. Norbert in de bucket voor de actie. Tuurlijk raakte de bezoekende ploeg daar niet door in de war, maar het leverde wel fijne momenten op. Ondertussen ging de scherpte ook bij marathon wat weg (logisch als je zo dik voorstaat). Bij ons vielen de schoten daarintegen wat beter. Verdedigende rebounds pakten we inmiddels best wel, maar aanvallend best wel niets. We zagen onze schoten niet komen en stonden dan te ver van de basket. Patrick pakte er toch een paar fraaie, op zijn tandvlees… dat wel… Einde van het derde kwart stond er 22-61 als stand.

Laatste kwart was natuurlijk al gelopen, voordat deze eigenlijk gespeeld was. Het maakte ons niet uit. We bleven gewoon basketballen en je kon goed zien dat we elkaar beter konden vinden en ons spel ook beter was. Baloe zorgde voor rust en overzicht, wat het spel ten goede kwam. De afstandsschoten gingen nu wel vaker door het netje. De schutters aan marathonkant misten ook vaker hun schoten (eerste helft: 2x gemist, rest dus gescoord). Marathon was met 10 man gekomen; maar toch waren er een paar spelers die naar het einde van de wedstrijd uitkeken. Aan mevokant ook! Wij waren met zijn zessen. Ondanks regelmatig wisselen en time-outs merk je dat dan. Opvallend was de foutenlast aan vlissingsekant. Daardoor mochten jankees en norbert hun kwaliteiten vanaf de vrijeworpslijn laten zien. Een paar minuten voor het einde mochten ook nog twee spelers van marathon met 5 fouten naar de kant.

Twee puntjes nog ff vermelden: een hele fijne driepuntert van jankees gezien. En in zijn beleving heeft norbert er ook 1-tje gegooid (ook al is deze niet terug te vinden op het sheet :-)) De eindstand is 39-88 geworden. Terecht en verdiend: alle credits naar marathon en de nul punten blijven bij ons … pindakaas…!

De scheidsrechters hebben de eerste helft wat beter gefloten dan de tweede. Wij hadden graag gezien dat de powerr van de -grote mannen- van marathon in de tweede helft wat getemperd zou worden. Paar uitballen en loopfouten … Maar ja; bij z on stand … Zekerss geen invloed op de stand en ook gewoon een -thx voor het fluiten, dudes!- richting de scheidsrechters.

Op naar zaterdag as: smokkelhoek 2 uit. Dan moeten we het dus daar maar ff laten zien!

 

Opmerking en correctie:

Door een enthousiaste lezer ben ik er op gewezen: niet alleen in zijn beleving heeft norbert een driepunter gescoord maar ook in de realiteit. Hij staat ook nog eens gewoon op het sheet. Excuses en alle thumbs up jouw kant op norbert!

Meetrainen?