vrijdag 15 december: mevo 80 H – smokkelhoek H3

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft en van dit jaar. Nog ff gas op die lollie voordat we dik aan de oliebollen gaan onder de kerstboom.

Het was de enige wedstrijd deze avond, dus zelf ff de zaal klaarzetten; altijd fijn dat iedereen er dan ook 45 minuten van te voren is …. Aanwezig waren ruud. ko. bart, dennis, henk, norbert, patrick en chris. Met chris afgesproken dat hij zou spelen indien nodig. Morgen moet hij zelf aan de bak voor de beslissende wedstrijd om de eerste plaats bij de U16. Dus ook nu weer; thx dude!

Sprongbal duidelijk voor patrick, gevolgd door vakkundig terugspelen op eigen helft door norbert. Beetje jammer. Het spel ging gelijk op en neer. Beetje wennen aan elkaar. Fraaie tip-in door patrick, inside-actie van ko zorgde voor de eerste scores aan mevokant. Aan kapelse kant wisten ze elkaar ook goed te vinden. Mede doordat wij te tam verdedigden? Ook konden we het niet laten de bal een paar keer weg te gooien. Fraai en goed was het dus (weer) niet, gelijkwaardig en spannend dus wel. We eindigden het eerste kwart met een voorsprong van 15-12.

Tweede kwart een ander mevo. De lange bal werd gegooid en er werd een (klein) beetje druk gezet op de guard. Dit pakte primma uit. Smokkelhoek kon niet omschakelen. Tuurlijk liep de combo baloe-ko goed. Maar de lange ballen werden ook gegooid door norbert, patrick en ruud. De fastbreak werd ook door veel mensen gelopen (en gescoord overigens!); naast dus ko ook patrick en norbert. Denk dat er een paar minuten tussen zaten waarin we 6 punten per minuut maakten. Zoals gezegd smokkelhoek kon niet schakelen. Hun schoten gingen mis. Ze konden hun spel niet meer spelen. Dit kwart duidelijk voor ons. Ruststand 32-16: nice!

Derde kwart wilde we ff gas terugnemen. Smokkelhoek zou vast wel wat bedenken en veranderen, dus een mooie gelegenheid om een ander en degelijk aanvalsspel te laten zien. We stonden toch ook duidelijk voor. Een heel theoretisch verhaal; waar het eigenlijk bij de mannen uit kapelle op neerkwam? Fanatiek en gas op die lollie. Ze maakten een paar goede steals. Wij wisten elkaar ff niet te vinden, zowel onder het bord niet als midden op het veld. Heel snel werd de voorsprong kleiner. Smokkelhoek liet goede aanvallen zien. Er ging dreiging van uit hun wisselende guards. Helpside en baseline dichthouden, wisten we ff niet meer. 37-35 de stand. Oei, zo snel kan het gaan.

Het laatste kwart kon dus nog alle kanten op. Wakker geschud waren we nog niet helemaal. Smokkelhoek stond op een gegeven moment voor met 41-42. Maar dan toch met zijn 8-en ons best gedaan en bewust geworden dat het tempo en de degelijkheid beter moest worden. Scores van ko door de inside-actie. Maar ook een vrije schot van hem, door goed uitspelen van mevo. Dennis scoorde nog van afstand. Patrick en ruud makkelijke en degelijke scores in de bucket. Ko en norbert nog een keer op snelheid. Door ons fanatisme kwam de bezoekende ploeg ook niet meer helemaal lekker uit in hun aanval. De verkeerde mensen schoten en de guards wisten de vrije mensen niet meer te vinden. In da pocket da 2 punten: 53-44 overwinning!

Scheidsrechters weer van vlharding en weer anoniem goed gefloten. Gewoon geen bijzonderheden en dat is primma. Het is altijd twijfelachtig als de scheidsrechters de hoofdrol opeisen. Nu dus niet: thx en thumbs up dudes!

Net op het juiste moment wakker geworden en er met zijn achten voor geknokt. Daardoor lekker de twee punten in westerschouwen gehouden! Het beloofd wat voor de uitwedstrijd in kapelle. Dit zal de laatste wedstrijd worden van het seizoen, dat duurt dus nog ff. Eerst maar een beetje -kont schoppen- tegen de andere ploegen. We hebben namelijk nog een aantal wedstrijden te spelen, waarin we echt ff een ander mevo moeten gaan laten zien. dan de eerste wedstrijden. We hebben nog wat goed te maken. Dat zijn dus onze goede voornemens voor het nieuwe jaar!

Meetrainen?