vrijdag 22 september: mevo 80 H – smokkelhoek H2

De tweede wedstrijd van het seizoen voor ons. Weer een weekje meer kunnen trainen. We zouden ff een showtje geven. We hadden er in ieder geval zin aan!

Info vooraf: klaasjan, myron en richard afwezig. Norbert en patrick weer strak in het mevo-pak in de hal.

De wedstrijd begon goed voor ons; sprongbal voor ons. Het spel golfde direct op en neer. Goede schoten werden afgewisseld door goede inside-acties aan beide kanten. Moet wel opgemerkt worden, dat het niet allemaal lukte. Er zijn genoeg schoten misgegaan (gelukkig ook aan beide kanten). We speelden overigens tegen een zoneverdediging, wat het spel niet ten goede kwam. Eerste kwart vonden bart en ko het netje van afstand. Norbert en ko door de actie. In de loop van het tweede kwart neigde smokkelhoek iets meer naar de inside-actie. Duurde even voordat wij daar wisten mee om te gaan. De helpside werd daarna wel geboden. De ruststand was 30-31 in het voordeel voor de mannen uit kapelle.

De tweede helft startten we lekker. De lange bal werd ook gegooid door baloe, maar helaas leverde dit niet alleen fraaie scores op (meestal door ko en niels), maar ook vaak balverlies. Aan het einde van het derde kwart een ongelukkig moment tussen twee errug enthousiaste dudes, waaronder ruud. Einde wedstrijd voor hem; nog naar de HAP geweest om de hoofdwond te laten hechten. Dank aan martin voor het vervoer en de wijze levenslessen! Dank aan fya voor de fijne begeleiding!

Dan zou het kwa wedstrijdverslag nu ophouden …… maar gelukkig hebben we sorbet weten te activeren om nog een paar woorden te schrijven:

Na het oponthoud oa voor het schoonmaken van de vloer van de zaal, hadden wij nog 18 seconden af te maken, dit was voor ons even resetten na de onderbreking, dus gekozen voor uitdribbelen en in overleg met de tegenstander zonder nóg een pauze meteen het 4e kwart ingerold.

Begin 4e kwart was aftasten naar een mogelijkheid om onze achterstand van 8 punten in te lopen, begonnen met een goede fastbreak combinatie van ko, met de openingscore, Baloe vervolgens van een ruime 3-punts afstand raak, daarna hebben we het tempo gevonden om vol gas te gaan en de lange ballen in combinatie met goed gelopen fast breaks en defensieve rebounds… middels scores van Ko, Niels en ik zei de gek, liepen we in tot een gelijke stand met nog 2,5 minuut op de klok.

Goede pass van Bart op mij, afgefloten wegens een defensieve fout, 2 maal vrije worp… geloof het of niet: klak-klak, 2x raak! 2 punten voor!
Niels vervolgens op de fastbreak snaarstrak door Bart aangegeven, 4 punten… nóg meer turnovers bij smokkelhoek, Ko met een single inside door 2 man double team… 6 punten… smokkelhoek zag reden voor een time-out, de zone werd een fullcourt press, door fysiek voordeel kwamen ze hier uit, waardoor werd ingelopen tot 2 punten verschil met 17 seconden op de klok…. frustrerend, time-out smokkelhoek voor aanpassing tactiek, wij spraken af ons te organiseren met een volle man to man, strak erop!

Er werden ruim 14 seconden rondgespeeld om vervolgens de grote dude te vinden onder de basket, die op fysiek domweg won en dus de gelijkmaker met 2 seconden resterend op het bord liet zetten….. overtime….

Mevo moe, Patrick kon niet meer, Niels tobbend met pijntjes, maar dat is slechts emotie, 5 minuten knallen met de laatste restjes om toch de verdiende winst binnen te halen? Geen sprake van, we vochten voor een georganiseerde defense, wat ten koste ging van een georganiseerde offense… spelletjes werden vergeten, calls door Bart niet herkend en binnen de smokkelhoek organisatie werden die zaken wel herkend en toegepast, met een pijnlijke maar terechte 12 punten in 5 minuten tot gevolg(!!!!!!) Niels uitvallend met kramp, pat er toch nog een x in, pass op ko, toch een 3-punter als afsluiter!!! Het bier smaakte beter dan de nasmaak van de overtime😅 De eindstand is 71-78 geworden.

Een spannende pot basketbal, waar veel in zat. Helaas niet de twee punten aan mevokant. De volgende keer gaan voor het beste resultaat; nml geen overtime omdat deze dan gewoonweg niet nodig is, wel de goede smaak van het bier en gewoon twee punten mee in de tas naar schouwen-duiveland. Maak de borsten maar nat!

 

Meetrainen?