woensdag 24 mei: sparta H – mevo 80 H

Zomaar op een doordeweekse dag een vriendschappelijk wedstrijdje tegen de dudes van sparta; was verder toch geen voetballen op de televisie …

Een paar weken terug waren de mannen van flakkee bij ons en hebben ze in een spannende wedstrijd nipt gewonnen. Dus een revanchewedstrijdje wilden wij nog errug graag dit seizoen. Dinsdags de laatste herentraining gehad, met de recreanten. En vandaag dus naar dirksland.

Wij waren met 5 man, sparta met 8. In de warme hal zou dit mee kunnen gaan spelen? In het begin ff zoeken naar elkaar. Aan spartakant weinig zoeken, maar gewoon scoren van afstand. Sparta pakte gelijk een voorsprong van 9-6. Aan mevokant waren ko en klaasjan op schot. Stand eerste kwart: 15-14.

Tweede kwart veel van hetzelfde, alleen vielen alle schoten nu niet meer allemaal. Hierdoor konden wij een kleine voorsprong pakken 17-21. Martin floot de wedstrijd alleen en had het af en toe niet makkelijk. Je kan ook niet alles zien als je alleen fluit. Dit was voor allen geen probleem. Met een beetje hulp en acceptatie ging dat alles primma. Een paar goede steals door mevo werden helaas niet afgemaakt. Doordat sparta in dit kwart ook maar een dotje deed, gingen we rusten met 23-27 op de borden.

In het derde kwart wist sparta dmv jasper er een paar drietjes in te leggen. Maar dat was het ook wel kwa aanval. Aan mevokant scoorden ko en klaasjan zowel door de inside-actie als van afstand. Het echte scherpe ging er langzaam af. Passes kwamen niet allemaal aan, scores vielen ook niet allemaal. 36-43, de stand.

Laatste kwart wilde sparta toch nog even laten zien dat ze kunnen basketballen. Door fanatisme en 28 time-outs dit kwart, gebeurde er ook wat. Langzaam werd onze voorsprong kleiner. Schotje van baloe en dat was het verder wel. Gelukkig kregen we hun centers op de vrijeworplijn en ……… ik heb wel een vermoeden wat jullie volgend seizoen gaan oefenen …. elke training en de hele training 🙂 Er stond 46-49 op de borden met nog 2 miuten te spelen. Wij hadden geen haast, maar speelden de tijd niet uit. Sparta had met vlagen wel haast en produceerden nog … een fraaie 3-punts-buzzerbeater. Hierdoor werd de stand 51-51. Klein dipje aan onze kant, volksfeessie aan spartakant.

Na kort overleg en een korte pauze, ging de wedstrijd verder met 5 minuten zuivere speeltijd: overtime. Gelukkig waren wij met lekker veel man en was het niet zo warm in de hal …. dus dat moest gewoon duidelijk in ons voordeel gaan uitpakken! Spannend en fanatiek was het wel, zeker aan spartakant. Er werd ook fanatiek verdedigd en daardoor fouten gemaakt door sparta. Ook nog ff een kleine onderlinge discussie aan spartakant, wat natuurlijk in ons voordeel was. De meeste vrije worpen gooiden we er wel in. Aan mevokant waren sommige iets fanatieker met rondspelen en de bal vasthouden dan anderen. Maar de tijd tikte in ieder geval in ons voordeel weg. Meer dan een driepunter wist sparta niet meer te maken, waardoor we gewonnen hebben met 54-56. Nice!

Op de terugweg nog tevergeefs gezocht naar de grote gele M. Omdat de pin ook al dicht was in de kantine, betekende dit met een lege maag naar huis, maar wel twee punten in da pocket. Volgend seizoen vast en zeker nog een paar wedstrijden tegen de spartanen!

De heren gaan vrijdag as nog een lekker happie doen met zijn allen. Dinsdag 30 mei de ALV en dan zit het seizoen erop. Dus een ieder een goede zomer gewenst, met rust en zonnestralen, zodat we er volgend jaar na de zomervakantie weer fris en fruitig tegenaan kunnen!

Het mevodreamteam bestond uit: richard, ko, klaasjan, bart en ruud.