vrijdag 10 maart: mevo 80 H – volharding H

Een belangrijke wedstrijd voor het dreamteam. Met het bekijken van de standen op de nbb-site, was het dus het duel tussen de nummers 1 (mevo) en 2 (volharding). Punten gelijk, maar een duidelijk verschil in doelsaldo in het voordeel van mevo. Dus iedereen donderdags vroeg naar bed om fit te zijn. Ko en norbert na de wedstrijd pas de weg op voor hun weekendse activiteiten. Louis op de bank voor de puntjes op de i. We waren er klaar voor!

Wij waren met 8 man (alleen richard afwezig; niet helemaal fit), volharding maar met 5 man. Ik had nog ff het vermoeden dat er nog een bus met volharding u16-u18-spelers  zou komen, na hun eigen thuiswedstrijd, maar dit gebeurde niet……..

Fanatiek kwamen we uit de startblokken. Degelijk en enthousiast vonden we elkaar. De automatismen liepen goed en we konden tempo en druk spelen, zoals we besproken en getraind hadden. De stand ging van 8-5 naar 16-9. N-I-C-E!

Dan een time-out van de bezoekende ploeg, wegens een blessure. Volharding gaat verder spelen met 4 man. Mevo laat zich van zijn sportieve (?) kant zien en gaat ook verder spelen met 4 man. Of moet ik schrijven; men ging er vanuit dat mevo met 4 man verder zou gaan spelen????? Laten we het in het midden….

De wedstrijd werd in ieder geval hervat met 4 tegen 4. Weg automatismen, weg halfcourt press en druk zetten. Er ontstaan ruimtes, waar volharding beter mee omging dan wij. Stand aan het einde van het tweede kwart was 20-20.

Rest van de wedstrijd veranderde er niet veel. Wij konden het niet veranderen. Daardoor is de eindstand 66-72 in het voordeel van volharding geworden.

Dan is dit ook opeens een kort wedstrijdverslag. Ik kan het ook niet langer en spannender maken. Het was gewoon heel raar om 4 tegen 4 te spelen. Volharding deed hier duidelijk hun voordeel mee. Daardoor ook een terechte overwinning voor de goese ploeg. Zij wisten gewoon beter met de omstandigheden om te gaan en pakten: de winst, de twee punten en…..? Alle credits en thumbs up gaan naar volharding!

scores:

Volharding 6 punten meer dan mevo 80 … 🙁

 

Aankomende vrijdag de thuiswedstrijd tegen smokkelhoek 3. Tijd voor een fijne pot basketbal; daar zijn wij wel aan toe!

 

Meetrainen?