Marathon – Mevo’80

Afgelopen vrijdag 3 februari mochten er drie Mevo-team’s richting Vlissingen voor een wedstrijd tegen Marathon. De U14 en U18 hebben verloren, dus was alle hoop gevestigd op de heren.

Het was echt superspannend bij de heren en echt vet leuk want ik had ook gescoord. En toen ginge we nog naar de mac en ik had echt een supergrote mctastie en nog een chickie chili ding, echt lekker hoor. en we waren echt heel laat thuis, echt na bedtijd ofzo….

Zoals jullie merken is het geen wedstrijdverslag à la Ruud, want hij staat als het goed is op een plankje op het water ergens waar het een stuk warmer is dan hier in Nederland.

Ondanks Ruud’s afwezigheid waren we alsnog met z’n achten paraat voor de wedstrijd tegen de heren van Marathon. In principe is iedereen fit bij Mevo’80 en tot nu toe zijn er geen geblesseerden, een fijn gevoel om zo de wedstrijd te starten met drie fitte mensen op de (reserve)bank.

De wedstrijd is goed gespeeld door ons, wat ook blijkt uit de eindstand van 66 – 106 voor Mevo. Combinaties van individuele acties, fast-breaks, maar ook goed uitgespeelde scores waren te zien. Natuurlijk ging dit niet vanzelf, want Marathon is een zeer gelijkwaardige tegenstander die we zeker niet moeten onderschatten. De aanvallen van Marathon waren netjes opgezet en goed uitgespeeld, alleen viel bij ons de bal net iets vaker in het netje.

In de verdediging wilden we niet te breed gaan staan zodat er grote gaten zouden vallen wat Marathon zou kunnen benutten. Bekend is dat hun (sterke) center een centraal aanspeelpunt is en dat we deze zover mogelijk uit de bucket moesten houden. Af en toe in de ballijn verdedigen, maar dan moest er wel backup staan voor als er een hoge bal werd gespeeld naar de center. Een lang verhaal, maar uiteindelijk hebben we goed verdedigd met z’n allen. Goede rebounds gepakt en gelijk switchen naar de aanval.

Komende dinsdag de wedstrijd nabespreken tijdens de training en alvast voorbereiden voor de wedstrijd tegen Scheldesport 2 komende vrijdag!

Richard: 7pt  1ft
Ko:   34pt  1ft
Bart:  11pt  0ft
KJ:   31pt  0ft
Norbert: 14pt  3ft
Myron:  7pt  3ft
Dennis:  2pt  0ft
Henk:   0pt  0ft

Hieronder nog een kleine video-compilatie (dankzij Sofie & Hanna die speciaal naar Vlissingen waren gekomen om de wedstrijden te supporten)

https://www.youtube.com/watch?v=I3CFtziuRt4&w=720

 

Meetrainen?