vrijdag 16 december: volharding H1- mevo 80 H1

De strijd om de tweede en derde plaats in de herencompetitie. Voorgaande edities waren ook altijd spannend, dus dat beloofde wat.

Wij waren met 7 man (myron als een speer van souburg, na de u14 gecoached te hebben, naar goes gekomen; thumbs up dude). Bij volharding een mix van oude bekenden en jonge dudes. Alleen de scheidsrechters waren niet te bekennen. Gelukkig wilden henk en iemand van volharding fluiten. Dikke THX hiervoor; anders had de wedstrijd niet door kunnen gaan.

Gas op die lollie. Sprongbal voor ons en …….. myron mist de layup. Schotje van volharding raak. Mevo mist weer het afstandsschot. Twee drietjes van volharding er overheen, zorgde voor 14-4 op de borden. Welkom in goes; wij zijn aan het basketballen! Slecht van onze kant; niet scherp genoeg. Wij konden ons spel niet laten zien. De fastbreaks werden niet gelopen en de schoten werden gemist. Het eerste kwart was duidelijk voor de thuisspelende ploeg: 27-14.

Tweede kwart begonnen we duidelijk scherper. Goede scores van ko door de actie en het schot. We liepen in 30-18. Dan vele minuten geen score van volharding, doordat ze misten. Wel scores van klaasjan en myron. veelal van afstand. 30-28 de tussenstand. FF lekker ingelopen. We gingen rusten met 39-33. De tweede helft moesten we doorstomen!

Maar we begonnen weer net zo slap aan de tweede helft als aan de wedstrijd. Het duurde 4 minuten eer we scoorden. Dan stond het dus al 50-33. Dit lag echt duidelijk aan ons zelf. Slechte passes en te geforceerde acties, zorgden gewoon niet voor de punten. Hoogtepuntje was wel een echte buzzerbeater van myron. Drie punten, waar hij zelf nog het meest blij mee was. Dit kwart was weer duidelijk voor volharding: 63-44.

Laatste kwart moest er iets gebeuren. In ieder geval waren we fanatiek en wilden zekerr wel met zijn allen. Volharding ging errug breed spelen wat ruimte opleverde voor hun aanvallen. Zeker dennis had het moeilijk met zijn verdediging. Binnen vier minuten hadden we 12 punten gescoord; veelal door goede acties van klaasjan. 63-54. We stonden weer binnen de 10 punten. We kwamen wel in de winning-mood waardoor we verder inliepen en er 75-70 op de borden stond. Alleen nog maar 1 minuut te spelen. Overtuigend maakten we de fouten niet. Dat was jammer. Dit kon zeker fanatieker en met zijn allen. Wat ook niet handig was, dat deze fouten op hun schutter gemaakt werden. Hij gooide zijn vrije worpen er gewoon in (volgens mij zou hij ze er ooknog met links ingooien…). De stand was 75-70, vervolgens 6 vrije worpen in de laatste minuut voor volharding en geen scores voor ons. Geen uitgespeelde kansen op driepunters, terwijl we dit wel kunnen! De eindstand is 79-70 geworden. Dikke pindakaas aan onze kant, twee punten in da volhardingpocket. …… en de voorlopige tweede plaats.

Terechte en verdiende overwinning voor de dudes van volharding. Wij zijn gewoon veel te slap en ongeconcentreerd begonnen aan de wedstrijd en het derde kwart. Dit blijkt ook aan de standen: 27-14, 12-19, 24-11, 16-26. De thuiswedstrijd wordt gespeeld in 2017. Dus 1 goed voornemen hebben wij zeker voor het nieuwe jaar: winnen van volharding!!!

De scheidsrechters hadden de wedstrijd goed onder controle, ook de laatste fanatieke wedstrijdminuten. Nogmaals: THX! Zonder jullie had de wedstrijd niet plaats kunnen vinden.

henk: bedankt voor het fluiten!

De wedstrijd is gespeeld in het omnium, waar de bitterballen best smaakten, ondanks de nederlaag. We nog ff op de zeelandbrug hebben moeten wachten, omdat deze openstond om 12 uur s nachts ……not nice….

Vrijdag 13 januari onze laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie tegen voorwaarts.