zaterdag 19 nov: smokkelhoek H3 – mevo 80 H1

Afgelopen weekend is de wedstrijd tegen smokkelhoek 4 niet doorgegaan, nu mochten we op bezoek in kapelle voor een wedstrijd tegen het derde herenteam.

Vooraf wat probleempjes: henk afwezig en ruud onzeker door blessure. Gelukkig konden we jankees activeren (is niet zoveel moeite voor nodig 🙂 Sinds kort mogen -recreanten- officieel 3x met een wedstrijd meedoen. Dit kwam nu dus mooi uit voor ons!

Eerste kwart was een beetje aftasten aan beide kanten. Het was alweer een paar jaar geleden dat we tegen smokkelhoek 3 gespeeld hadden. Schotje baloe opende de score. Smokkelhoek misten makkelijk, waardoor we een lekker begin hadden met 6-0 op de borden. De thuisploeg speelde zone, waardoor we even moesten schakelen. Door tempo en zonespel leverde dit wel punten op voor ons, ook al gingen niet alle schoten erin. De mevoverdediging stond nog niet. Werd te tam en te weinig helpside gespeeld. Aan het eind van het eerste kwart stond het 14-18 in mevo-voordeel.

Tweede kwart veel van hetzelfde spel. Alleen vielen onze schoten nu duidelijk beter. Klaasjan drietjes, baloe drietje. Ook kregen we meer zicht op het aanvalsspel van smokkelhoek. Dit kwart was duidelijk voor ons: de ruststand was 27-45.

In het derde kwart kwam de adhd-thee van de rust tot uiting. We konden een aardige press laten zien. Hierdoor had de guard en later de guards van smokkelhoek het niet makkelijk. Veel steals werden gemaakt: ko, norbert, myron zaten er regelmatig tussen. We stoomden door naar 27-57. Dit hadden er nog meer kunnen zijn, omdat er in het enthousiasme heel vaak slechte passes werden gegeven tijdens de fastbreaks. Ondertussen wisselden we ook regelmatig, waardoor we fris en fruitig bleven. Dit kwart was ook duidelijk voor ons 5-33! Ik heb alleen maar 6 (ko) en 4 (norbert) op het sheet gezien… allememaggiesch… 32-78.

Wedstrijd was nu wel gespeeld. Maar het vierde kwart moest nog gespeeld worden. Dit leek heel errug op het derde kwart. Ook nu weer steals, maar onnauwkeurig met de passes in de fastbreaks. Ook werden we te enthousiast in de press. Hier pakten we veel fouten (7). Smokkelhoek gooide er gelukkig maar 1 van de 8 vrije worpen in, dit kwart. Scores aan mevokant waren behoolijk random: klaasjan van afstand, ko en myron en norbert van afstand en dmv fastbreak. Eindstand is 39-94 geworden. Duidelijke en verdiende mevo-overwinning: NICE.

Scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle. Hebben eigenlijk alleen het derde en vierde kwart moeten fluiten voor de enthousiaste mevopress.

Met een beetje meer nauwkeurigheid tijdens de fastbreaks, hadden we de 100 -aan kunnen tikken-. Verder wel gewoon vier x 10 minuten goed gespeeld. Als team zijnde; de punten werden een ieder gegund.

Na kort overleg, hebben jankees en ruud de aansluitende wedstrijd smokkelhoek 2 – voorwaarts gefloten: THX dudes!

Volgend weekend de thuiswedstrijd tegen smokkelhoek 2. Kijken of we weer een beetje -kont kunnen schoppen- …

dennis: 2 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld om 1730 uur. Niet iedereen ervaart dit als een fijne tijd. Het zorgde wel weer voor een feestmaaltijd bij de mac!