(U14) B.V. Souburg – Mevo’80

Vrijdag 18 maart wachten de jongens van Souburg op ons, ondanks dat dit een U16 team is wisten we wel dat we een redelijke kans hadden om van ze te winnen. Na een goede warmloopsessie en vervolgens de peptalk van Gustavo gingen we beginnen aan de wedstrijd met in de basis Dymphena, Martijn, Christiaan, Raaf & Pieter.

Het begin was nogal wat onvoorspelbaar, steals en missende doelpogingen zorgde ervoor dat de eerste score pas in de derde minuut viel, helaas was dat door BV-Souburg die daarna wat makkelijker het netje wisten te vinden ondanks onze strakke verdediging. De eerste score voor Mevo was pas in de 6de minuut door Martijn. Maar helaas ging dit kwart dik naar Souburg. Stand 16-4.

We wisten dat we wat anders moesten gaan doen. Nog strakker verdedigen en sneller door passen was de opdracht. Dit bracht wel wat teweeg bij BV-Souburg maar van scoren kwam het weer niet in de eerste 3 minuten, gelukkig was dit ook zo voor onze tegenstanders. Daarna kwam de Mevo trein eindelijk een beetje los. Souburg scoorde maar tweemaal, wij gelukkig iets meer. We gingen de rust in met een stand van 20-13, iets wat zeer goed ombuigbaar is naar een winst voor Mevo. Daar moest wel voor geknokt worden.

Derde kwart begonnen we ronduit slecht, onze kansen gingen er niet in en veel onderscheppingen door Souburg die snel het netje wisten te vinden. Na een time-out van onze kant en een behoorlijke opzwepende talk van de coach wisten we ze enigszins af te remmen. De score liep alleen wel verder uit in het voordeel van Souburg, 42-23.

Toch bleven we geloven en we moesten ze onder druk zetten, de strategie veranderde naar een full-courtpress wat in het begin voor behoorlijk wat verwarring verzorgde bij Souburg, 5 scores van ons binnen 2 minuten zorgde voor een time-out van Souburg. Onze verdiensten! Helaas kwam souburg daarna ijzersterk terug en onze conditie kon niet op tegen die van de  tegenstander. Ook zij veranderde naar een full-courtpress waar wij geen goed antwoord op hadden, zelfs een bal behoorlijk innemen ging al mis. En belangrijker, bleef misgaan. Dat wordt en aandachtspuntje op de trainingagenda! De stand is uiteindelijk 70-38 geworden in het voordeel van Souburg. Dat is, als je het vergelijkt met de vorige wedstrijd, al wel een stuk beter (30-100 verloren) en ze hebben er echt wel voor moeten knokken.