vrijdag 12 feb: volharding H1 – mevo 80 H1

Zo: na enkele weken zonder wedstrijden, mochten we onze kunsten weer laten zien bij de mannen uit goes. Wedstrijd verplaatst op verzoek van volharding naar 1900 uur, wat weer voor wat moeite zorgde bij deze en gene, maar in principe waren we compleet. Wel afmeldingen van dennis (werk), jeroen (geblesseerd) en henk (fluiten van de MU18). Verder zou baloe door omstandigheden evt nog komen. Respect en thumbs up dat je dit zo wilde doen, dude!

Genoeg vooraf. Over naar de wedstrijd. Eerste kwart wilden we gelijk opgaan met volharding, maar voordat we het wisten stond er al 5-0 op het scorebord. SLAP! Pas na 4 minuten onze eerste score…….. Ook slordige passes aan onze kant. Rebounds pakken is 1, maar dan 3x onder het bord missen……… is slapper dan slap! Eerste kwart was duidelijk voor volharding. We konden nog van geluk spreken dat het 17-12 stond.

Tweede kwart duidelijk beter. Passes waren degelijker en de automatismes werden gelopen. Klaasjan wist duidelijk beter het netje te vinden dan het eerste kwart (concentratie, scherpte?). Ook bart scoorde van afstand. Gewoon goed de vrije man gevonden en sapperdeflap! Na 5 minuten stond het 24-24. Inside acties en fastbreaks van ko zorgde voor een ruststand van 29-30.

Doorstomen in de tweede helft was het motto. Probleempje was dat ko al vier fouten had. Hierdoor moest hij toch met de handrem erop verdedigen. Volharding had dit goed in de gaten en speelde hier duidelijk op in. Het leverde degelijke scores op aan goese kant. Aan mevokant haperde de machine. Lange ballen kwamen niet aan. Niet alle afstandsschoten gingen erin. Nice, was wel even klaasjan: 3x van afstand (waaronder 1 drietje) binnen 2 minuten. Via 36-32 naar 41-39 aan het einde van dit kwart.

Spannend was het wel, hoogstaand ….. eh…….. iets minder. Wat wel mooi was en gewaardeerd wordt, was het mevopubliek op de tribune. Thx gustavo, javier. Maar ook martin met al zijn dudettes! 🙂

In het laatste kwart moest het gebeuren. Maar dit wist volharding ook. Vrij snel gingen zij over naar nog langzamer basketbal. Dit wisten wij niet te verontregelen. Degelijke passes zorgde ook niet voor balverlies aan goese kant. En zo hobbelde de wedstrijd voort naar 45-42, naar 49-42 halverwege dit kwart. Time-out aan mevokant. Niet alleen spiegelen in de verdediging maar ook gewoon de bal pakken. Het leverde weinig op: 51-44. Vervolgens stond ko er nog steeds in met vier fouten (goed gedaan!). Maar hadden we ook foutenlast met nog twee minuten te spelen. Dus fanatiek verdedigen en de fout maken. Dan hopen dat volharding de vrije worpen mist. Dit lukte ook goed. Inclusief het missen van de vrije worpen. Maar als we dan de rebound niet weten te pakken……. loop je niet in. Driepunters werden overigens ook gegooid (ko en klaasjan). 54-50 de stand. Met een fout in de laatste seconde op ko. Met de bijbehorende vrije worpen is het 54-52 geworden …….dikke pindakaas………..

Valt niets van te zeggen. Alleen de complimenten (weer) aan volharding. Goed gebruik gemaakt van het hele veld. Daardoor prima uitgespeeld in het vierde kwart. Wij hebben ons tempo niet op kunnen dwingen aan de tegenstander, waardoor we er de hele wedstrijd met zijn allen (dat dan weer wel!) achteraan liepen.

De scheidsrechters hebben wel neutraal gefloten. Maar zo een paar keertjes ……… laten we zeggen: ze hadden het niet altijd makkelijk. Kan ook niet anders met twee fanatieke teams in het veld (en op de tribune :-))

Spannende pot basketbal. Waar wij verder niets voor kopen! Wij spelen nog een keertje thuis tegen volharding; dan houden wij de 2 punten ook maar thuis!