11 december: marathon H1 – mevo 80 H

Na een aantal nederlagen op rij, werd het nu weer eens tijd voor een overwinning. Marathon leek de ideale tegenstander; ze staan onderaan met maar 2 punten. De thuiswedstrijd was al dik in ons voordeel uitgevallen.

Er was ook nog een thuiswedstrijd, deze avond, van de mu18 waar scheidsrechters nodig waren…..lastig…………. richard en henk waren bereid om daar te fluiten: thx!

We kwamen goed uit de kleedkamer. Lange ballen werden gegooid en fastbreaks gelopen. Marathon had het er moeilijk mee. Dit eerste kwart was echt divers aan mevokant. Scores van afstand door baloe en klaasjan, simpele scores van ruud en myron, fastbreak door ko en actie door ko. Langzaam liepen we uit naar een 14-20 voorsprong: nice!

Tweede kwart een verandering bij de thuisspelende ploeg. De zoneverdediging werd neergezet. Dit veranderde niet heel veel aan onze kant. We wilden het tempo nog steeds hoog houden en van afstand scoren. Dit lukte ook aardig via ko en klaasjan. Marathon speelde wat degelijker en geconcentreerder in de aanval. Ook hun powerr onder het bord kwam naar voren. Ruststand is 30-33. Niets aan die handje………..

Na de pauze vielen de schoten aan onze kant minder. Dit was ook de verdienste van marathon. Ze hielden ons met hun zoneverdediging aardig weg van de basket. Hun aanvalsspel was afwisselend: scores via de centers, maar ook van afstand drietjes erin. Langzaam kantelde de score en stond er in de 5-e minuut 39-39 op het scorebord. Wij werden afgehouden van het scoren door fouten. Als we er dan o.a. weinig vrije worpen ingooien ………..kom je op achterstand: 50-43

Een beste tegenvaller, maar nog een kwart om dit goed te maken. We probeerden onze schutters te vinden, maar deze stonden gewoon ver weg van de basket. Inside-acties hebben we helaas weinig kunnen laten zien. Halverwege was de stand 56-49. Dit hadden we de laatste wedstrijd ook al. Hier zaten we niet op te wachten en wilden dit in ieder geval anders. We probeerden meer te pressen in de verdediging en fouten te maken. Dan hopen dat hun vrije worpen er niet in zouden gaan. Dan natuurlijk onze driepunters wel! Dat was het verhaal. Maar het ging niet helemaal op. De pogingen voor de driepunters wel, maar deze gingen er niet in en de rebounds waren voor marathon, de fastbreak en scores ook voor marathon. 63-51…….. Ruud in dit kwart ook nog 4 fouten gemaakt: ff lekker zitten. Het leverde allemaal helemaal niets meer op. Ook geen goede driepuntspogingen gezien aan mevokant. Laatste 2 minuten: 10 punten voor marathon en 2 voor mevo……….. en ….. met lege handen naar huis: 67-53 terecht verloren.

Niet goed nie! Marathon gewoon goed gespeeld en naar de wedstrijdsituatie gespeeld en gehandeld. Alleen het eerste kwart was goed aan onze kant. En daar win je gewoon de wedstrijd niet mee.

Er was 1 scheidsrechter aanwezig, die gewoon goed gefloten heeft. Eigenlijk ook veel (details) zag. Een paar keer zag hij het niet; wat ook gewoon logisch was omdat hij alleen was. Dit had overigens geen invloed op de wedstrijd. Pietertje zat alleen te tafelen en hosselde daar alles. Thumbs up voor deze twee dudes.

Voor de acht mannen in het wit even iets minder thumbs up 🙁 Volgende week thuis tegen volharding, mogen we ’t nog een keer laten zien. Laten we dit er ook maar inhouden als goede afsluitert van het seizoen. Dan zullen we in het nieuwe jaar gewoon weer gaan kontschoppen………….

patrick: 0 punten en 2 fouten

De wedstrijd is gespeeld in vlissingen, waar we met lege handen weg zijn gegaan; zelfs niet ff langs de MAC …………..