vrijdag 23 okt: souburg H1- mevo 80

Met 8 man sterk gingen we naar souburg. Deze en gene hadden het door de omleiding voor de wedstrijd al moeilijk……………. Wij hebben het altijd moeilijk in souburg: klein zaaltje en altijd tegen een sterke ploeg.

Eerste score viel aan onze kant door klaasjan. Verder golfde het spel op en neer, waarbij onze afstandsschoten iets beter vielen. Hun guard was lastig te verdedigen; Via 2-6 naar 9-13. Tempo lag regelmatig hoog, waardoor wij er ook goed uit kwamen met zijn allen en ko de punten maakte. Het leverde een 9-17 stand op.

Tweede kwart schoven we nog wat door met het verdedigen van hun guard. Myron, dennis en dan toch ko. Het viel niet mee. Het was of een schot of een 1-tegen- actie. Door helpside en goed samen te verdedigen stonden we toch aardig. De zoneverdediging werd ook neergezet door souburg, maar onze schutters wisten gewoon het netje te vinden. Scores van oa klaasjan en ko. Spannender werd het wel 16-19 maar ook 20-21. Mede ook door hun fastbreaks. Afwisselend werden ze gelopen. Duurde even eer dat we daar grip op hadden.  Dan toch een paar missers aan souburg kant, waardoor we weer een voorsprong pakte: 23-31. Uiteindelijk gaan rusten met een stand van 31-39. Maar dat hebben we vaker gedaan; om dan uiteindelijk toch te verliezen van souburg met 20 punten verschil…………………

Na de thee nog steeds een wedstrijd met regelmatig een tempootje erin. Fastbreaks werden minder aan souburg kant. Ook aan onze kant overigens. We bleven overigens wel ballen. Probeerde degelijk te passen en gewoon te gaan voor onze kansen; zowel van afstand als met de inside-actie. Als dit wat langer duurde, dan duurde het dus wat langer……. 39-44. Aan het einde van het derde kwart stond er 46-53 op het scorebord. Ja, ja, ja…….

Laatste kwart zou het moeten gebeuren. Souburg probeerde af en toe te dubbelteamen, maar dat bracht weinig. Wij lieten ons hierdoor niet uit ons spel brengen. Er werd gewoon: er langs gedribbeld, gepivoteerd en ballen vastgehouden. Door iedereen en met iedereen. Af en toe werd ook nog eens de vrije man gevonden, waardoor er weinig echt spannends gebeurde. Met nog 5 minuten te spelen was het 54-62 in ons voordeel. Souburg verdedigde wel enthousiast wat nog zichtbaar was in een paar duidelijke fouten. Deze werden overigens gewoon gezien en gefloten door de scheidsrechters. Een doordringende fout op ruud viel ook nog lekker, waardoor we langzaam echt het gevoel gingen krijgen dat de punten gewoon mee zouden gaan naar schouwen-duiveland. 58-70 met nog 1 minuut te spelen……. De eindstand is 60-73 geworden. Tjakka!

De punten in da pocket. Terecht ook nog eens. Als iemand weet of mevo wel eens heeft gewonnen in souburg van souburg, mag zich melden. Wij waren erbij en waren er heel content mee………..en zijn er nog steeds content mee!

Door te blijven basketballen met zijn allen en ons basketbal proberen te spelen hebben we de winst meegenomen. Dat is iets om blij mee te zijn. Dat er nog meer onverwachte resultaten in onze competitie hebben plaatsgevonden blijkt wel uit de andere wedstrijden (ook van vorige week). Het is allemaal, helemaal, hartstikke mooi; daardoor is onze competitie gewoon leuk en spannend tegelijk!

De scheidsrechters hebben goed gefloten. Tuurlijk waren er een handje vol beslissingen waar je een vraagtekentje achter zet. Maar ze floten gewoon wat zij zagen en zeker neutraal en consequent.

Tijdens het vijfde kwart werd het duidelijk dat er binnenkort nog z on wedstrijd op het programma staat. Dit keer in sportcentrum westerschouwen. Ook was duidelijk dat zowel souburg als mevo 80 er nu al weer naar uitkeken.

scores:

ko:  te veel………….

🙂

Wedstrijd is gespeeld in souburg, dat lastig te vinden was door de omleidingen. Dit op de 1 of andere manier verder geen invloed had op de terugweg naar de Mac……………

ps: wij hebben nog niet verloren in onze nieuwe fantastische witte shirts gesponserd door Wies Horeca service Zierikzee (www.wieshorecaservice.nl)

 

 

Meetrainen?