starterstoernooi 19 september in westerschouwen

Zaterdag 19 september was het zover voor de heren. Het starterstoernooi in ons eigen lauwe sportcentrum westerschouwen. Een aantal verenigingen had afgezegd, maar veel belangrijker was, wie er wel waren:

mevo 80, marathon 1 en 2, souburg 1 en 2. scheldesport

Martin en sophie waren er al vroeg bij, evenals een aantal heren. Hierdoor kon mooi alles klaargezet worden! Thx mensen!

Door de creativiteit van martin, werd er gespeeld in twee poules:

I: mevo 80, marathon 1 en souburg 1

II: scheldesport, marathon 2 en souburg 2

Onze eerste wedstrijd was tegen souburg 1. Het gelegenheidsteam moest nog even aan elkaar wennen. Spannend was het wel, maar door een op alle fronten beter spelend souburg, verloren we de wedstrijd.

De tweede was tegen de mannen van marathon. Hier liep het beduidend beter. Ko was regelmatig onnavolgbaar en het tempo was duidelijk hoger. Verder waren we met 8 mensen en werd er doorlopend gewisseld. Hierdoor speelde iedereen. Dit maakte het misschien ook lastiger voor de tegenstander? Een verdiende overwinning.

Hierdoor mochten we om de derde en vierde plaats spelen tegen souburg 2. Het beste en fanatieke was er wel af bij de mannen. Komt misschien ook omdat souburg met 10 man in 2 teams speelden? In ieder geval ook nu weer een duidelijke en verdiende winst voor ons! Derde plaats: nice!

De finale ging tussen scheldesport en souburg 1. Fanatiek en spannend was het in ieder geval. Scheldesport kon niet het snelle spel van de poulefase laten zien. Souburg gooide ze er, zeker in het begin -aardig- in. Het leverde een voorsprong op voor de souburgers, die ze niet meer uit handen gaven. Ook al was het nog wel spannend! De taart terecht voor souburg 1, die ze lekker in het zonnetje hebben kunnen eten!

Wij hebben het moeten doen met 2 bittergarnituurtjes, waar we ook primma mee kunnen leven. Een goede basketbaldag gehad, die ook stimulerend was om weer te beginnen met de competitie. Begin oktober gaan we loesoe!

Een, helaas, negatieve kanttekening: helaas was niet iedereen meer in de zaal tijdens de finale en de daarop volgende taart-prijsuitreiking 🙁

Is wel leuker, als dit bij de volgende editie wel gebeurd………………

Eindstand:

1 souburg 1

2 scheldesport

3 mevo 80

4 souburg 2

5 marathon 1

6 marathon 2

Gespeeld is er in het fantastische sportcentrum westerschouwen, waar alle ballen goed waren (bitterballen, basketballen…..) en -de baan nat was- (citaat van Dhr. M. Pikard)

 

Meetrainen?