vrijdag 8 mei: scheldesport H2 – mevo 80 H1

Laatste wedstrijd van het dreamteam dit seizoen. Het was een inhaalwedstrijd in terneuzen, omdat de vorige afgezegd was door scheldesport (men kon geen twee herenteams gelijkertijd laten spelen). Dat wij niet wilde spelen op deze 8 mei was blijkbaar niet zo belangrijk……..

Dus……..baloe en dennis afwezig, gustavo en tim aanwezig (thx dudes!

Hoogtepuntje vanavond was wel de rit van gustavo naar terneuzen. In 1 keer de kortste en snelste weg. En dat na 4 (?) jaar. Andere mensen hebben nog een beetje sightseeing gedaan en weer het wapen van axel gezien ;-)…….

Aan de bak tegen scheldesport 2. Bij de warmingup weer veel gezichten voor het eerst gezien, maar dat mag de pret niet drukken. Het begin ging gelijk op. Even aftasten en degelijke scores aan beide kanten. Scheldesport liet het gelijk zien, zowel van afstand als met de individuele acties. 6-6 stand. Toch een paar slechte passes aan mevokant, waar de thuisspelende ploeg goed mee om wist te gaan. Fastbreaks werden gelopen en leverde een score op van 24-14 aan het eind van het eerste kwart.

Tweede kwart veel individuele acties aan mevokant zonder resultaat. Basketbal met zijn vijven spelen is zoveel rendabeler en leuker voor iedereen. Nu was het te voorspelbaar en dat had scheldesport goed in de gaten. Verdedigend werd er helpside geboden, maar ook veel fouten gemaakt. De vrije worpen werden er ingegooid! 38 – 25 stond er op de borden in de rust.

Derde kwart moest er echt wat gebeuren. Maar helemaal niets van gezien. De fastbreaks van scheldesport waren te zien. Elke keer op snelheid eruit, met een mannnetje (af en toe twee mannetjes) meer………de ene na de andere score. We stonden erbij en keken er naar. Ookslechte passes aan onze kant, maar ook slechte ontvangers aan onze kant. Scheldesport speelde dit degelijk primma uit. 30-12 alleen al in dit kwart.

Vierde kwart hebben we wel wat terug kunnen doen kwa spel. Of dit echt aan ons lag, weet ik niet. Als je 30 punten voor staat is het logisch om met het koppie de wedstrijd uit te spelen. Zo was het ook: eindstand is 94-61 geworden. Dik verdiend voor de mannen van scheldesport.

Ook dik verdiend voor ons! Als je zo speelt, zo individueel, gemaakte afspraken niet toepassend…………………. mag je blij zijn dat je geen minpunten hebt gekregen. Basketbal is een enthousiaste teamsport…….!

Dit doet verder niets af aan de prestatie van scheldesport. Goede pot basketbal laten zien, een hele goede combinatie van snelheid en degelijkheid, zowel in de aanval als de verdediging. En dus zonder twijfel de terechte winnaars.

Andere winnaars waren de scheidsrechters. De snelheid zullen we in het midden laten 😉 De degelijkheid was duidelijk aanwezig. Goed gefloten met zijn tweeen!

Wij eindigen de tweede helft van de competitie op een vierde plaats van de 6 ploegen. 10 gespeeld 8 punten. Niet slecht voor iemand die het jaar ervoor gepromoveerd is. Ambities voor volgend seizoen: meer punten halen en dus ook meer kontschoppen!

scores:

ko: 17 punten en 2 fouten

gustavo: 15 punten en 2 fouten

klaasjan: 11 punten en 3 fouten

ruud: 10 punten en  2 fouten

bj: 8 punten en 3 fouten

tim: 0 punten en 1 fout

henk: cleansheet

De wedstrijd is gespeeld in terneuzen (in 1x naar toe gereden dankzij gustavo), waar ze ook een mac hebben (in 1x naar toe gereden dankzij ruud). Alle lauwe torries over kaas weten we nu ook (dankzij klaasjan)!

Meetrainen?