vrijdag 11 april: mevo 80 H1-volharding H3

De laatste wedstrijd van het fantastische seizoen. Twee weken terug het kampioenschap gevierd; dus konden we zonder druk deze wedstrijd gaan spelen. Jankees had afgezegd wegens verplichtingen, Leendert hadden we geactiveerd om mee te doen. Zodoende waren we met 8 man, die er zin aan hadden.

De t-shirts, die we hebben laten maken nav het kampioensschap waren precies op tijd klaar; goed voor de warming-up. Thumbs up voor baloe en ruud. Dit was niet het enige. BJ had zijn trommelmatties gevraagd om te komen en die waren er ook. 4x 10 minuten zijn ze helemaal los gegaan (kleintje pils is er niets bij!). Voor herhaling vatbaar!

Dan de wedstrijd zelf. Voor ons onverwachts een zoneverdediging van volharding. Veel beweging was ons antwoord, maar lastig was het wel. De zone stond goed en leverde weinig scores op aan mevokant. Volharding scoorde wel makkelijk en liep uit naar 0-4. Dan drietje baloe en twee vrije worpen van ko. Volharding wist elkaar goed te vinden; ook de bal naar de base werd vaak met resultaat gegooid. Het leverde een 7-12 stand op aan het eind van het eerste kwart.

Tweede kwart begonnen we lekker met twee scores van klaasjan. Bij volharding vielen een paar schoten goed. Maar ook hun acties in de bucket leverde punten op. Ondertussen kwamen er ook ergenissen naar boven richting de scheidsrechter bij volharding. Ben blij dat wij die problemen niet hebben; men kan ook veel beter de energie in het fantastische spelletje basketbal stoppen dan in de randverschijnselen! We gingen rusten met een 23-23 stand. Leendert scoorde nog met een layup in de laatste seconde! Nice.

Het derde kwart was weer voor de bezoekende partij. Wij leverde de bal een paar keer in door slechte passes, maar ook door schoten die niet vielen. Volharding liep, mede door een drietje, uit naar 26-33. Dat was jammer. Dan loop je in het begin van de wedstrijd en nu dus na de rust achter de feiten aan. We eindigden dit kwart met een 38-42 stand en 1 speler minder aan volhardingkant (5 fouten).

Laatste kwart moest de beslissing vallen. Wij voerde de druk op en hadden een paar steals (ja; ook mazzeltjes) die scores opleverde van michiel, marijn en klaasjan. De tijd tikte weg in het voordeel van de mannen uit Goes. Dan in de laatste minuut een steal van ruud gevolgd door een fout bij zijn doelpoging die er niet in gaat. Fout gefloten, gevolgd door commentaar, technische fout gefloten. In de situatie die ontstond ging er ieder geval weer iemand uit met volharding met 5 fouten en mocht ruud twee vrije worpen nemen en balbezit. Achteraf gezien hadden dit eigenlijk 4 vrije worpen moeten zijn met balbezit. Het maakte niet uit; ze gingen er niet in. Ook in deze laatste minuut moest er weer iemand van volharding uit met 5 fouten, waardoor ze nog maar met 4 spelers waren. Het mocht niet baten: eindstand is 55-58 geworden.

We hebben ons best gedaan, met zijn allen. Volharding heeft het gewoon goed uitgespeeld. Heeft dan gewoon meer ervaring. Ook de acties en samenspel in de bucket bleven scores opleveren; we kregen er geen vat op.

Wij hebben verloren, maar zijn wel kampioen! Volgend seizoen flink kontschoppen op een nivootje hoger!

De scheidsrechter was alleen. Zijn insteek voor clean-basketbal was goed; je mag namelijk geen lichamelijk contact hebben. Denk dat twee scheidsrechters in bepaalde situaties handiger was geweest. Drie spelers eruit met 5 fouten geeft ook wat om over na te denken: al dat gezeur er omheen; zonde van de energie en jammer van het spelletje basketbal!

leendert: 2 punten en 4 fouten

bj: 0 punten en 1 fout en 8.752 trommelslagen…

De laatste wedstrijd van dit seizoen is gespeeld in het fijne sportcomplex westerschouwen, waar de roffels nog steeds in de oren zaten. En we een relaxte derde helft hadden met volharding en de roffelaars; thumbs up!