vrijdag 28 maart: mevo 80 H1-Smokkelhoek H3

Vorige week na onze gewonnen wedstrijd tegen heren 2 wisten we nog niet veel; de uitslag van volharding was ons nog niet bekend. Dan werd  maandags eindelijk ook deze uitslag bekend…………. Bij winst tegen smokkelhoek zouden we niet meer in te halen zijn door de concurentie.

Actie vanaf deze maandag. Mailtjes vlogen door het net, mevo 80-site met info is 700x (!) bekeken en het resultaat mocht er zijn. Er was ongeveer 70 man publiek en de kranten waren aanwezig (ons eiland, wereldregio, pzc per telefoon). Dit alleen al was al S-U-P-E-R om mee te maken. We moesten alleen nog even de wedstrijd tegen smokkelhoek winnen……………

Michiel was weer fit, alleen wedstrijdritme ontbrak. Verder zaten leendert en patrik op de bank. Richard helaas niet, omdat hij door zijn enkel was gegaan die dag. De rest van het dreamteam was present en had er dik zin aan! Maar….de scheidsrechters waren er niet. Gelukkig, na overleg met smokkelhoek, wilden henk en gydo fluiten. Thumbs up jongens. De wedstrijd kon nu toch doorgaan.

Eerste kwart kwamen we gelijk goed uit de startblokken. Scores van michiel en ko waren nice. Baloe liet het, ouderwets, van afstand zien. De stand ging naar 7-7 en 9-9. Spannend was het op dat moment. Bij iedere score van ons, ging het dak er gelukkig niet af, maar werden er wel decibellen geproduceerd die duidelijk te hoog waren voor de arbo! Bam drietje baloe, steal michiel, steal ko en dan sta je het eerste kwart voor met 16-9.

Tweede kwart veranderde wij niets. Het moest van de bezoekers komen. Zij probeerden zeker wat, maar onze verdediging gaf niet veel weg. Helpside werd geboden en rebounds gepakt. Mede door het goede en afwisselende spel van onze guards (bj en baloe) liepen we uit naar 24-10, ook door twee scores van jankees. Even een dippie met 26-15, maar dan staat daar gewoon klaasjan en laat even zien wat schieten is. Pübliek in vlagen ver in het rode gebied van de decibellen! Wij konden fijn rusten met een stand van 30-15.

Relaxte 10 minuten pauze gehad. Deze en gene nog even gesproken op de tribune en dan weer 5 minuten serieus warmlopen en voorbereiden op de tweede helft.

Dit derde kwart was het maar 1 team wat de toon aangaf. M-E-V-O!Tempo, steal, en makkelijke scores. Ingewikkelder was het niet. Klaasjan, Ko en Ruud mochten ze er in gooien. Maar het was zo-o-o de verdienste van het team. Door de goede verdediging, volgde de steal en het uitspelen en de score. Thumps up! 26-5 dit kwart…………

Laatste kwart was voor het hele team. Spelers uit heren 2 die het hele jaar regelmatig zijn meegegaan en vanavond op de bank zaten, konden fijn genieten in het veld, van het spel en het geluid. Leendert, patrik, marijn en elke keer twee spelers van het vaste heren 1 team stonden erin. Het leverde ook goede scores op van deze mensen. Powerr onder het bord viel vooral op. De eindstand is 70-35 geworden voor mevo 80!

K-A-M-P-I-O-E-N-E-N-!!!

Na het eindsignaal volgde er een fantastisch applaus en hele fijne vreugdemomenten. De foto s werden gemaakt door oa de kranten. Alleen heb ik er nog niet 1 gezien. High fives over en weer, ook met het publiek.

Na een tijdje nog even een hele lauwe torrie van de voorzittert, gevolgd door de uitreiking van de kampioensbeker door marco rave (agin-timmermans, onze hoofdsponsor) aan ruud. Vervolgens is de beker heel snel in de groep gegaan; omdat we het met zijn allen verdiend hebben.

Nog een paar woorden van dank aan:

-het publiek; het was fantastisch om onder zoveel decibellen te ballen!

U10, U12, U16 gezien. Zeil en surfcentrum brouwersdam-dudes,

mevo 80-oldstars, vrienden, matties en kennissen gezien.

-fijne woorden (en muziek) van arthur

-aanwezigheid van de kranten

-onze sponsoren: agin-timmermans, sportcentrum westerschouwen en S.O.M. Elk jaar weer een steun; ieder op zijn eigen manier. Kijk naar het spel en plezier door de vereniging heen. En nu het kampioensschap van heren 1……….

Belofte maakt schuld………….. niet iedereen kon deze belofte nakomen. Marijn, klaasjan en ko moesten nog op de bank zitten bij heren 2. Michiel zit (nu al) onder de plak bij zijn vriendin. Jankees kiest duidelijk voor zijn (verdiende) biertje………en dus lagen bj, baloe en ruud maar met zijn drieen in de vijver met fontein, fles champagne en een lekker luchtje…………….: NICE!

Na de wedstrijd nog gezellig met zijn allen 1-tje gedronken en een verdiend bitterballengarnituur genuttigd.

Vrijdag 11 april de laatste wedstrijd van het seizoen. De thuiswedstrijd tegen volharding: we hebben nog iets recht te zetten! Wat mij betreft doen we hetzelfde als deze memorabele vrijdag 28 maart!

Volgend seizoen? Kontschoppen in de tweede klasse zeeland!

scores:

ko: 14 punten en 0 fouten

ruud: 12 punten en 2 fouten

klaasjan: 10 punten en 3 fouten

baloe: 9 punten en 3 fouten

michiel: 6 punten en 1 fout

jankees: 6 punten en 4 fouten

bj: 4 punten en 1 fout

marijn: 4 punten en 0 fouten

leendert: 3 punten en 0 fouten

patrik: 2 punten en 1 fout

DE wedstrijd is gespeeld in het fantastische sportcomplex westerschouwen, waar de watertemperatuur van de vijver 10 graden is.

 

Meetrainen?