vrijdag 21 maart: mevo 80 H2-mevo 80 H1

Yes! Het was weer zover dit weekend: de derby s der derby s, de klassieker, el classico, Derby della Madonnina …………………….. In ieder geval de beide herenteams van mevo 80 tegen elkaar. Alle voorgaande edities (2) wist heren 1 te winnen……. maar ook nu begonnen we weer met 0-0.

Doordat we ook samen trainen, wisten we wel van elkaar hoe er gespeeld zou worden. Heren 1 lette in de verdediging vooral op de inside acties van richard en jurgen en de powerr van leendert. Verder in de verdediging druk zetten en pakken die steals. Aanvallend hadden we 1 motto: tempo!

Eerste kwart begon fanatiek aan beide kanten. Heren 1 liet het van afstand zien via klaasjan, bj, jankees en ruud van de vrije-worp-lijn. Hierdoor waren we 5 minuten bezig en was de stand 0-6. Niels, Gydo en 1 vrije worp van leendert zorgden voor de tegentreffers van heren 2. Wij hadden volop beweging en vonden goed de vrije man,waardoor er meer afstandsschoten volgden en door het netje gingen; baloe en ko scoorden. De schoten vielen goed aan onze kant. De stand aan het eind was 5-18 in het voordeel van heren 1.

Tweede kwart veranderde er niet veel. Jankees had leendert in zijn zak (thumbs up!). Ook werd er regelmatig goede helpside gespeeld, waardoor heren 2 er niet door kwam. Aan onze kant bleef het tempo aanwezig en lieten we ons ook gelden onder het bord. Met acties (ko), rebounden (marijn, ruud). Alleen een duidelijke -jammer joh- voor ruud; 28x je eigen rebound pakken en dan nog niet scoren zijn niet de statistieken waarmee je fijn thuis kunt komen……….. Ruststand 36-15 voor heren 1.

Na de rust moest er iets veranderen voor heren 2. Te beginnen, volgens mij, met de thee in de pauze. Deze was duidelijk anders dan de thee van heren 1. Volgens mij zaten er ADHD-tabletten in 🙂 Heren 2 begon vol aan de tweede helft met een man-to-man verdediging. Dit zorgde voor km-ers en actie…… en een time-out aan heren 1 kant. De gelegenheidscoach van heren 2 liet zich van zijn creatieve kant zien en switchte weer naar zone. Het leverde genoeg actie op: thumbs up guus! en heren 2! Aan heren 2 kant scoorden dennis van afstand en patrick vanonder het bord. Heren 1 was makkelijk: ko en klaasjan maakten de scores MAAR de rest was dik mee aan het genieten, omdat we goede steals maakten en er met zijn allen uit kwamen en niet-egoistisch uitspeelden. 19-49 aan het einde van dit kwart.

Wedstrijd was ondertussen natuurlijk al gespeeld. Toch vond ik het primma dat we zijn blijven ballen. Elke keer weer tempo, steals, beweging. De schoten werden ook genomen op de juiste momenten. De eindstand is geworden: 22-71 voor heren 1. Nice!

De scheidsrechter was alleen gekomen en gelijk had hij; heeft gefloten voor het begin en voor het eind van de wedstrijd en dat was het ook wel. Er zijn in totaal maar 12 fouten gemaakt………..voorbeeldig, voorbeeldig.

Heren 1 moet nog twee wedstrijden spelen: 28 maart thuis tegen smokkelhoek 3 en 11 april thuis tegen volharding 2/3. Check zelf even de stand; de andere wedstrijden van dit weekend waren mij nog niet bekend. Heren 1 heeft het in ieder geval in eigen hand…………………. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken!!! Er gaan nog genoeg dingen gebeuren die wedstrijden……..don t miss it!!!

richard: 0 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in westerschouwen, waar we gelukkig pas aan het einde van het seizoen het bitterballengarnituur hebben ontdekt….