vrijdag 21 feb: voorwaarts H1 – mevo 80 H1

De topper in de onderste regionen………..schreven we een paar jaar terug……

En nu: de topper in de derde klasse! De nummer 1 en 2 tegen elkaar. Een 4-tal punten stonden we voor, voordat de wedstrijd begon. Bij winst, doen we ons zelf een groot plezier, bij verlies……….wordt het spannender…….

Axel betekent ook om 1730 vertrek. En dat is vroeg. Iedereen heeft het zo weten te ritselen dat we compleet waren. Dat is gewoon een duidelijke thumbs up. Marijn was weer bereid om mee te gaan, dat wij zeer weten te waarderen. Wil ik ook heel graag Jankees vermelden, die altijd vanaf Dordrecht komt. Nu de hele dag onderweg is, tot in Antwerpen met files en tolheffingen…….En als eerste in de sporthal in Axel was: big thumbs up!

Axel was volgens mij compleet leeggelopen voor de wedstrijd, want er liepen zeker 14 spelers rond. Ook echt in alles soorten en maten. We konden onze borst nat maken. Dat deden we ook door vanaf het begin goede scores van michiel via steals en inside-acties. Klaasjan wist van afstand het netje te vinden. Nu is -jordan- een begrip in de basketbal, maar -van der Maas- ondertussen ook…… 🙂 Voorwaarts scoorde na een paar minuten pas. Maar wel met sterk en met duidelijk basketbal. Na 5 minuten stond er 4-8 op het scorebord. Via goed en fris samenspel van mevo-kant wisten we verder uit te lopen naar 10-16. Dan een net-niet-momentje aan mevokant, waardoor de mannen uit Axel goede steals hebben en zorgen voor een 15-16 stand aan het einde van het eerste kwart. Jammer……..

Tweede kwart ging het behoorlijk gelijk op verder. Onze aanval liep goed. We probeerden er op tempo uit te komen, wat ook vaak lukte. Indien niet; op balbezit rondpassen tegen de zoneverdediging van voorwaarts en wachten op dat moment. Die momenten kwamen ook doordat er volop beweging was: over de baseline, over de kop…….alles dikke primma! En als de afstandsschoten dan ook nog eens vallen. Klaasjan, baloe 2 drietjes…… Die schoten vielen aan de kant van voorwaarts niet. Dit leverde overigens genoeg moeite op voor ons met rebounden, doordat de mannen van voorwaarts een prima combinatie van powerrr en lengte onder het bord lieten zien. Via 20-29 naar 26-30. Daar konden we mee rusten.

Twee gemotiveerde teams kwamen uit de kleedkamer voor de tweede helft. Wij veranderde niet veel van tactiek. Het moest van voorwaarts komen. Ze probeerden enigszins uit de zone te stappen en druk te geven op onze, vooral, guards. Hier raakten wij niet van in de war. Het is alleen geen rustig spelverdelen terwijl je rustig staat te dribbelen. Actie en beweging was ons motto. Dit lieten we goed zien door de bekende mensen. Onze guards maakte dit mogelijk. Goede balcontrole met goede passjes. Voorwaarts probeerde hun powerr uit te spelen, maar wij hadden het goed onder controle. Vooral ook door baloe, die maken ze de pis niet lauw……..nie…… 😉 Hij stond echt te verdedigen als een malle. In ons voordeel was ook dat hun afstandsschoten nog steeds niet vielen. Dit kwart eindigden we met 32-42.

Het laatste kwart konden we bewust ingaan. De thuisspelende ploeg moest komen, daardoor zou er, hopelijk, ruimte en mogelijkheden voor ons komen. Zo was het ook. Langzaam liep voorwaarts in, maar de tijd tijd liep ook……. en………. in ons voordeel. 45-51 met een goede 2 minuten te spelen. Dit was lastig voor alles en iedereen. De scheidsrechters, mevo en voorwaarts. Voorwaarts zette gelijk druk en wilde heel graag de bal hebben; met of zonder fouten. Hierdoor kregen wij elke keer twee vrije worpen (door foutenlast van voorwaarts). Wanneer wij die niet scoorden, volgde er een driepuntspoging van voorwaarts om zodoende in te lopen. Dit is de juiste basketbaloplossing, die voorwaarts probeerde toe te passen. Zoals gezegd; lastige (spel)situaties. De tijd tikte nog steeds in ons voordeel weg, we bleven elkaar zoeken en vinden. Doordat Jankees zo goed balvast is, werd er vaak op hem een fout gemaakt. Helaas kon hij zijn vrije worpen niet verzilveren. 1 van zijn vrije worpen ging wel door het netje……………………, maar werd niet opgeschreven, omdat de scheidsrechter net ervoor had gefloten. Geen scores voor jankees, maar ook niet voor ons. Maar ook de driepunters van voorwaarts vielen niet, waardoor we de wedstrijd heel nice hebben kunnen uitspelen en gewonnen hebben met 48-54.

Goede zaken voor ons! Als de afstandsschoten van voorwaarts hadden gevallen, had het anders kunnen lopen. Als, als, als……….. Wij hebben gewoon goed gespeeld; de eerste drie kwarts fris en met veel beweging en afwisselingen. Het vierde kwart met zijn allen, de wedstrijd uit kunnen spelen en de twee punten meegenomen naar schouwen-duiveland. Twee ploegen die gewoon basketbal op hoog nivo hebben laten zien en die allebei zeker wat te zoeken hebben in de tweede klasse. De aankomende weken zal blijken hoe dit verder gaat………….

De scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle. Floten hun eigen wedstrijd zoals zij het zagen en dat was neutraal en goed, zoals het hoort. Laatste 2 minuten waren lastig. Moet je voor onsportieve fouten fluiten????? ……………. het is het spel wat dan zo gespeeld moet worden……lastig…..

Opmerking: Bij voorwaarts wordt er altijd getafeld door de spelers zelf. Dit gaat altijd goed en moeiteloos. Nu werden er regelmatig juist die spelers gewisseld die aan het tafelen waren…………in een team met 14 man………

 

scores:

michiel: 17 punten en 1 fout

klaasjan: 13 punten en 2 fouten

baloe: 13 punten en 3 fouten

ruud: 7 punten en 2 fouten

bj: 4 punten en 2 fouten

jankees: 0 punten en 3 fouten

marijn: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in Axel, waar we dit keer dankzij tomtom-bj, het wapen van Axel maar 1x gezien hebben. De frituur in de kantine niet aan stond. Wij hierdoor, weer in 1x, naar de Mac zijn gegaan en zodoende dan nog aan onze kiloos konden werken…………

 

Meetrainen?