vrijdag 14 februari: mevo 80 H1-Marathon H2

Na de nederlaag van vorige week, hebben wij een week over onze -zonden- kunnen nadenken en dinsdag op de trainingen nog het een en ander kunnen doornemen. We waren er in ieder geval helemaal klaar voor: de thuiswedstrijd tegen marathon. De uitwedstrijd van, maar, twee weken terug was lastig…….

Info vooraf: Ko geblesseerd, Ruud werkend naar fit toe, Marijn bereid gevonden om op de bank te zitten (waarvoor dank!) en een paar minuten mee te spelen.

Eerste kwart was gelijk vanaf het begin moeizaam. Paar slechte passes aan onze kant, zowel kort als lang. Verder weer een paar loopfouten, die we gewoon niet af willen leren! Hierdoor geef je de bal wel weer elke keer weg. Marathon kwam wel een paar keer goed door. Konden we alleen door fouten afstoppen. Gelukkig gingen niet alle vrije worpen erin. Via 6-3 kwamen we op een 9-4 voorsprong door een lauwe driepunter van Jankees. Michiel liet nog een paar goede fastbreaks zien, waardoor we aan het einde van het eerste kwart met 11-7 voor stonden.

Het volgende kwart probeerden we meer met ons koppie te spelen. De lange ballen alleen gooien als we er 100% zeker van waren. Met als resultaat dat we deze dus minder gooiden; ook doordat marathon er zicht op had. Dus zone-spelletje spelen. Dan staat daar Klaasjan………….waar je een heel boek over kan schrijven ;-)……………, bal krijgen, tot de conclusie komen dat hij echt vrij staat en gewoon scoren van afstand. Niet 1 keer, maar gewoon 5x achter elkaar. Marathon stond er bij en keer er naar. NICE! Nog een drietje van Baloe erbij, waardoor we konden rusten met een 24-11 stand.

In de rust nog even technisch advies gekregen van 1 van onze trouwste supporters: Gustavo. Verder was het overigens vrij rustig dit keer in zaal. De twee dametjes in zaal wel gezien, maar niet gehoord………..

Derde kwart was het kwart van Ruud. Let op: nu komen er een paar zinnen die niemand verwacht, maar gewoon op snelheid inside-acties. Zowel bij de fastbreak als bij de eigen actie. Het leverde een aantal fouten op aan marathon kant, 6 vrije worpen waarvan er 5 in gingen en 13 punten! NICE! Nog een drietje van Baloe. Marathon kwam er niet aan te pas. Aan het einde van dit kwart was de stand 45-22 in ons voordeel.

Laatste kwart konden we het spel helaas niet voortzetten. Het tempo ging er weer uit en verdedigend lieten we ook het een en ander liggen. Eerst uitblokken en dan de bal pakken is de volgorde………… Moet ook vermelden dat marathon een aantal keer een airbal gooide, die ze dan zelf vingen en scoorden. Nee, dit waren echt geen passes! Gelukkig wist Michiel nog een paar keer het netje te vinden. Ook dit kwart weer een drietje van Jankees. De matige wedstrijd hebben we gewonnen met 58-39. Mooi dat we gewonnen hebben, maar niet meer dan dat. Dinsdag weer verder op de training. Zowel met enthousiasme als met het koppie!

De scheidsrechters hadden gewoon alles onder controle. Zagen alles (hadden overigens ook geen haar voor hun ogen ;-)). Scherp op -lopen- (terecht!) en floten overtuigend. Feet up!

Wij zitten nu op 2/3 van de competitie. Behalve marathon moeten we nog tegen iedereen en is er nog veel mogelijk. We staan bovenaan, maar we moeten het nog echt laten zien! Er is nog veel mogelijk in het laatste gedeelte van de competitie. Dus kop omhoog, vroeg naar bed en lekker trainen met zijn allen, waardoor we nog een 5-tal lauwe wedstrijden moeten kunnen gaan spelen!

scores:

ruud: 17 punten (…er gebeuren gekke dingen…) en 3 fouten

michiel: 15 punten en 1fout

klaasjan: 12 punten en 2 fouten

baloe: 8 punten (oa 2 drietjes) en 0 fouten

jankees: 6 punten (2 drietjes) en 4 fouten

bj: 0 punten en 3 fouten

marijn: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het fantastische sportcomplex westerschouwen, waar het bittergarnituur goed smaakte! Goede voorbeelden moet je gewoon overnemen, zullen we maar zeggen. De verhalen die hierbij de ronde deden ………..zullen we maar gewoon voor ons houden! :-)…

 

Meetrainen?