vrijdag 7 februari volharding H2-mevo 80 H1

De uitwedstrijd tegen de mannen uit Goes. Ko geblesseerd en Ruud sinds dinsdag geblesseerd. Laatste zou de warmingup aankijken en evt. meedoen. Doordat U16 en H2 ook moesten spelen, konden we daar geen spelers van meenemen. Voorzichtig hebben we Leon gevraagd om mee te gaan. Hij traint normaal alleen op de woensdag en speelt geen wedstrijden, maar hier had hij dik zin aan; dus genoeg man voor actie! Nu nog het grootste probleem oplossen: hoe vinden we de juiste kleedkamer en hal in het nieuwe sportcomplex in Goes? Door de verbouwing is het super mooi geworden, maar blijft het zoeken wel de grootste uitdaging.

Kijkend naar de ranglijst zou het een easywedstrijd voor ons moeten worden, maar terug denkend aan de thuiswedstrijd tegen volharding wisten we wel beter. We moesten dik aan de bak.

Eerste score viel aan onze kant. Dat was het dan ook wel. Volharding wist vervolgens makkelijk te scoren door goede inside acties, waar wij bij stonden en naar keken. Aan onze kant was de scherpte nog niet aanwezig. Loopfouten, buiten het veld lopen en passes die niet aan kwamen leverde natuurlijk geen scores op. Van 0-2 naar 11-2 in de achste minuut. Gedurende 6 minuten geen scores van ons. Vervolgens 18-7 dit kwart verloren.

Tweede kwart moest het beter. We probeerden bewuster halfcourtpress te spelen. Minder helpside en echt gaan voor je eigen man. Dit leverde wel een bescheiden resultaat op door onder meer goede scores van Michiel en Ruud en een drietje van Baloe. Alleen volharding bleef ook scoren. Hun guards waren errug balvast en lieten zich niet van slag brengen door onze press. Vaak gingen ze voor de inside-actie waar wij geen antwoord op hadden. Als er dan een fout werd gemaakt, gooiden ze de twee vrije worpen er gewoon in. Ruststand was 32-23.

Wat denk ik, achteraf, in ons nadeel was, was de tafel. Deze was bemand met zeer enthousiaste mensen, die nog niet veel tafelervaring hadden. Dit betekende na elke fout of doodspelmoment even een controle-correctie door de scheidsrechters. Dit was echt wel nodig en ook echt het juiste. Tijdens de wedstrijd uitte zich beide teams daar ook niet over. Maar, achteraf, werd hierdoor wel het tempo duidelijk uit de wedstrijd gehaald, wat wel in ons nadeel was………….denk ik…………….

Tweede helft. We moesten het laten zien. 9 punten en twee kwarts……….moest te doen zijn. Scores van Michiel en afstandsschoten van Klaasjan leverde een 34-29 stand op …………en dat was het voor dit kwart. Hun guards verspeelden de bal niet meer. Gingen voor de actie met scores of vrije worpen die erin gingen. Wij speelden niet met ons koppie. We wilden te graag en te snel. Elke aanval weer de insideactie op eigen kracht. Volharding stond gewoon primma te verdedigen. Goede helpside waar wij niet doorheen kwamen. En zolang er niet gefloten wordt, gaat het spel gewoon door. De basics lieten we voor wat het was. Geen posities meer en spelletjes, maar simpel bal krijgen en gaan voor de inside-actie. Weer een periode van 7 minuten geen scores aan onze kant. De stand was aan het einde van het derde kwart 52-30! Van 34-29 naar 52-30…………………..daar word je stil van………………..

Laatste kwart. We probeerden het een en ander te veranderen. Michiel op de fastbreak, en doubleteaming als het er ook maar op zou lijken. Dit hadden we nodig, want 18 punten achter voor 10 minuten……….. Het pakte een aantal keren goed uit. Goede steals, lange ballen en scores van Michiel. Leon was ook duidelijk aanwezig met passes en steals. Bij een goed uitgevoerde doubleteam moest er nog een speler van volharding uit met een blessure. Nog een drietje van Jankees en Baloe. Powerr onder het bord en vrije worpen van Ruud leverde ook nog scores op. Waardoor de stand 56-42 was met nog 5 minuten te gaan. Het fanatisme was er wel, de time-outs ook en het geforceerde ook. Maar ook nu weer een compliment naar volharding toe. Zij speelden de bal rond en hadden geen haast. Zouden wij ook niet hebben bij deze stand. De voorsprong werd kleiner, maar bij 58-51 hield het op. Westrijd ten einde met een terechte en verdiende stand op het lauwe scorebord…………………..

Twee nederlaag te pakken van dit seizoen. Ook al was het laatste kwart 21-6 in ons voordeel; niet vergeten dat volharding het gewoon uitgespeeld heeft!

Jammer! Kun je natuurlijk excuses gaan bedenken, maar ik denk dat wij gewoon bij ons zelf moeten kijken en volharding de terechte winnaar is. Stel je voor Ronald Jansen had ook nog meegespeeld………………… 🙂

Wij gaan eerst maar eens een paar dagen rust pakken. En dinsdag er weer lekker tegenaan op de training. Basics in positiespel zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Dan verheugen we ons nu al op de laatste wedstrijd van dit seizoen; thuis tegen volharding!

Scores:

Michiel: 18 punten en 3 fouten

Ruud: 11 punten en 1 fout

Klaasjan: 11 punten en 2 fouten

Baloe: 6 punten en 1 fout

Jankees: 4 punten en 2 fouten

BJ: 1 punten en 4 fouten

Leon: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in sportpunt in Goes, waar de baskets aan het plafond hingen en de kantine nog veranderd gaat worden. Overigens was het wel gezellig in deze kantine; de snacks zagen er goed uit……………. op de tafel van volharding………………

Meetrainen?