vrijdag 31 januari: marathon H2 – mevo 80 H1

Na een aantal thuiswedstrijden, zitten we nu in een serie met uitwedstrijden. Thuis hebben we gewonnen van een zeer jong marathonteam. Vanavond liepen er veel andere spelers rond. Misschien kost het moeite om de teams compleet te krijgen? Later op de avond speelde in ieder geval ook het eerste team nog.

Aan onze kant ook wat probleempjes. Michel Pikard heeft de droombaan van zijn leven aangeboden gekregen en pakt deze fantastische kans. Het is hem gegund en wij wensen hem veel succes hierbij! Betekent wel dat zijn droomcarriere bij mevo ten einde is. Verder is Ruud weer terug van vakantie, maar met de conditie en het balgevoel van een lege fles rum, alleen maar goed voor een warming up. Dus Richard en Patrick bereid gevonden om mee te gaan. Dank hier voor jongens! Feet up!

Begin van de wedstrijd was duidelijk voor ons. Fris, strak spel met goede scores door inside-acties van Michiel, Bart en Klaas-Jan. Hierdoor een makkelijke 0-6 score. Marathon miste de scherpte de eerste minuten, waardoor de 0 bleef staan tot de vierde minuut. Vervolgens werden wij te makkelijk; te makkelijke passes die niet aan kwamen en de zoneverdediging stond gewoon beter aan marathonkant. De score ging naar 10-13, om vervolgens dit kwart te eindigen met 15-17.

Tweede kwart veranderde er niet zoveel. Wij pasten ons aan aan het spel en tempo van marathon. Dat was jammer. Vaak stond hun verdediging er dan al, waardoor wij het moeilijk hadden. Gelukkig gooide Baloe nog vele fantastische lange ballen, waardoor we toch veel hebben kunnen scoren. Op de mm nauwkeurig en de thuisspelende ploeg kreeg er geen zicht en vat op. Aan mevokant kwamen de scores van Michiel, Klaas-Jan en Ko. Verdedigend lieten we de helpsite vaak liggen! Marathon maakte daar goed gebruik van en zocht vaak de duels. Met hun ervaring en powerr………….stonden we er bij en keken er naar. Via 19-25 naar 23-27 en dan een hele fijne driepunter van Jankees. Nice! Vervolgens de rust ingegaan met een 32-36 voorsprong.

Na de rust konden we de halfcourtpress enigszins toepassen. Dit leverde zeker een paar keer balbezit op. Jammer dat je de bal dan weer weggeeft door de dribbel. Ook bleven we maar voor de inside-actie gaan door de bucket. Tegen de grote mannen van marathon houdt dit een keer op. Verdedigend speelde wij wel beter. Nu was er wel regelmatig helpside (door iedereen!). De wedstrijd bleef spannend. Op een gegeven moment stond het 40-41. Michiel kreeg het ook aardig te voorduren. Het was niet altijd even makkelijk voor de scheidsrechters. Waarbij ik moet zeggen dat ze het helemaal niet verkeerd deden! (= synoniem voor een klein compliment!). Bij een vrije lay-up werd Michiel gestopt door een fout, die, terecht, bestraft werd met twee vrije worpen en balbezit voor ons. Michiel kon dit kwart niet meer verder spelen. Gelukkig wel weer in het vierde kwart! Ko was behoorlijk op dreef, Klaas-Jan en Jan-Kees scoorde ook in de laatste minuten van het derde kwart. Ook regelmatig weer door de strakke, lange passes van Baloe. Hierdoor liepen we uit naar een 44-51 voorsprong.

Laatste kwart was beslissend. Hieruit bleek dat wij conditioneel goed staan. Ook de wedstrijd uit konden spelen. De bal bleef rond gaan. Duidelijk passes en geen balverlies. Verdedigend bleven we druk uitoefenen. Baloe liep als een malle te verdedigen op hun guard. Hierdoor kon deze niet rustig opbouwen en het spel verdelen. Het laatste kwart was voor ons. Gewoon goed uitgespeeld en goed gescoord als team zijnde! Eindstand: 52-68.

Meenemen uit deze wedstrijd: halfcourtpress, helpside, geen nba-acties laten zien (dan scoren we niet!). En dan kijken we lekker uit naar de volgende wedstrijden!

We zeggen nog een keer dank en feet up, voor het meegaan van Richard en Patrick, waardoor we toch wissels hadden. Dank ook aan Martin voor zijn aanwezigheid en enthousiasme vanaf de bank. Volgende keer misschien een slabbetje meenemen als je weer zo loopt te kwijlen van de passes van Baloe?! 🙂

Patrick: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in Baskenburg, waar veel mannen van marathon 2 konden blijven staan om met marathon 1 mee te doen…………………..