Zaterdag 25 januari, 17.30 uur
Smokkelhoek H3 – Mevo H1
Sporthal ’t Groenewoud, Kapelle

Verslag door Jan-Kees

Ruud komt volgende week terug van vakantie, daarom nog één keer een verslag van mijn kant. Het gaat over de wedstrijd van Heren 1 in Kapelle, tegen Smokkelhoek 3. Omdat deze ploeg doorgaans erg sterk is onder de borden, hebben Patrick meegenomen als extra versterking in de lengte. Verder was Bart precies op tijd terug van vakantie, waardoor we in totaal met acht man waren. Een extra luxe was dat ook Martin aanwezig was en ons waar nodig een beetje kon coachen. Waarvoor dank!

Het was voor het eerst sinds 4 oktober (!) dat we een ‘echte’ uitwedstrijd speelden. Vooraf was het dus vooral de vraag of de fastbreak die ons de afgelopen weken zoveel punten heeft opgeleverd, in een andere zaal net zo effectief zou zijn als op ons eigen grote veld. Dit leek ons echter niet zoveel uit te maken, ook doordat het op een kleiner veld juist makkelijker bleek de tegenstander onder druk te zetten. We kwamen al snel op voorsprong door scores van (wie anders dan) Michiel, Klaas-Jan en Ko en aan het einde van het eerste kwart stond het 10-14 voor ons.
In het tweede kwart hebben we onze voorsprong uitgebouwd met een aantal goed uitgespeelde aanvallen. We kregen door de zoneverdediging van Smokkelhoek niet heel veel ruimte en werden dus gedwongen om rond te blijven spelen en te wachten op de goede kansen. Dit hebben we erg goed gedaan, complimenten! Door scores van Jan-Kees en Michel eindige de eerste helft in 17-26.

Wat er precies gebeurd is in de rust weet niemand (toch weer die invloed van Martin?), maar in het derde kwart gingen we helemaal los. We begonnen met een 14-0 run, ik bedoel, EEN VEERTIEN NUL RUN! Steal na steal en de ene break nog mooier uitgespeeld dan de andere. Smokkelhoek was helemaal de weg kwijt en had een time-out nodig om orde op zaken te stellen. De kleine zoneverdediging kwam weer terug, maar ook hier wisten we raad mee. Door afstandsschoten van Klaas-Jan en Bart, eindigden we het derde kwart met 24-44.
In het laatste kwart hebben een beetje gas terug genomen en de wedstrijd rustig uitgespeeld. Puntje minder gescoord dan Smokkelhoek en daardoor uitgekomen op een eindstand van 36-55. Een lage, maar goede uitslag.

Het laat vooral zien dat we van begin tot eind strak hebben verdedigd en daardoor weinig hebben weggegeven. Aanvallend wisten we raad met de verschillende verdedigingstactieken van Smokkelhoek en zijn we blijven scoren. Dat we niet méér punten hebben gemaakt komt simpelweg doordat we niet scherp genoeg waren in de afronding. Dit moet beter in de komende wedstrijden, maar die gaan we vol vertrouwen tegemoet!

Scores: Michiel 18, Ko 15, Klaasjan 14, Jan-Kees 4, Bart 2, Michel 2