Mevo’80 H2 – Souburg H2

Onze eerste thuiswedstrijd was afgelopen vrijdag een feit. Wij hadden een extra vrij weekend waardoor we vorige week dinsdag gericht konden trainen op de wedstrijd tegen Souburg. We kregen al te horen van het Heren 1 team dat er een aantal goede spelers tussen zaten. Ook hebben we in overleg met H1 bekeken hoe het spel van Souburg was. Dit was met name man-to-man verdediging, spelers met een goed afstands schot en technische kennis. Kortom, we wisten wat ons te wachten stond.

Toch hadden we wel het idee dat we van deze ploeg konden winnen. We hadden Martin Pikard als coach gevraagd (waarvoor dank!!) en we waren met een mooi aantal aanwezig. Ook Henk van Donk die weer aanwezig was en Niels die ondanks zijn blessure aan zijn vinger kon spelen. Met 8 vol enthousiaste spelers begonnen we aan de wedstrijd.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Goed verdedigend en lekker de bal rond laten gaan in de aanval. Dit leidde onmiddellijk tot een 6-0 voorsprong in de eerste minuut, waarop er een time-out volgde door Souburg. Hierna kwam Souburg redelijk terug in de wedstrijd en kwamen over ons heen. Toch lagen er overal veel ruimtes en verdedigde Souburg erg slecht. Uiteindelijk ging het alle kwarten gelijk op en hadden telkens tussen de 0 en 5 punten achterstand. In het laatste kwart hebben we het helemaal verzuimd om nog kans te maken op een overwinning. Ik kan de wedstrijd helemaal beschrijven, maar er zijn een aantal factoren geweest waarop we de wedstrijd hebben verloren..

Laat ik voorop stellen dat we het zéér goed gedaan hebben. H1 heeft ook van deze ploeg verloren met 10 punten verschil. Daarnaast werden er ook heren van het eerste team ingezet om het ons moeilijker te maken. Dit is dus positief!!

Waar we de wedstrijd op hebben verloren is: Concentratie, het niet nakomen van afspraken en samenspel.

Laat ik beginnen met de ‘biggest issue’ en dat is het niet nakomen van afspraken. Zodra we afspraken maken (zeker als de coach dit vraagt) moeten deze wel nageleeft worden. Zeker als het gaat om diegene die de bal op brengen, sneller pasen en dat de bal bijvoorbeeld meer naar de post-players moeten. Door deze simpele afspraken te negeren hebben we veel bal verlies gehad waarop Souburg een antwoord had. Als we deze afspraken netjes hadden opgevolgd hadden we de wedstrijd zeker kunnen winnen, daar ben ik van overtuigd. Ander probleem was (en dit geldt alleen voor mij) is vrije worpen… Ik heb 7 vrije worpen gehad waarvan er geen één in is gegaan, dit mag gewoon absoluut niet gebeuren!! Als we deze simpele 7 punten hadden kunnen bijschrijven hadden we een betere aansluiting kunnen vinden en had de wedstrijd een heel ander beeld gehad.

Doordat we geen afspraken nakwamen was onze concentratie ook ver te zoeken. We deden eigenlijk maar wat. De bal werd niet snel genoeg rondgespeeld waardoor we in de problemen kwamen op het midden van het veld. Doordat we geen concentratie hadden werden hier ballen weggeven wat niet om aan te zien was. Gewoon door gebrek aan concentratie hebben we denk ik een 20-tal turnovers gehad! We hebben het geluk dat deze niet allemaal benut werden, anders was het een grote uitslag geweest voor Souburg. Kortom, CONCENTRATIE! Als je niet zeker bent van je pass, pass dan ook niet en vertrouw op je team dat deze je komen helpen.

Hier komen we dan op het laatste punt en dat is samenspel. bij samenspel gaat het erom dat iedereen wel een keertje de bal krijgt, goed rondspelen, wachten op je kans, penetreren en dan scoren. Volgens mij hebben we dit niet echt gedaan en konden we zeker niet de rust bewaren om scores goed af te maken.

Om positief af te sluiten: De help-side was deze wedstrijd goed, iets waar Martin ons op heeft gewezen. Misschien nieuw voor een aantal spelers, maar vond dat dit wel redelijk ging. Verder hebben Niels en Patrick een goede wedstrijd gespeeld met een aantal goede scores!

Voor aankomende training staat dan ook op de planning: Afspraken maken, Bal-passing, vrije worpen en een charge pakken.

Nogmaals dank voor iedereen zijn inzet en denk dat we over het algemeen redelijk hebben gespeeld. Het blijft een nieuw team wat aan elkaar moet wennen en dit kan alleen maar beter worden…

Rest mij alleen nog de scores en de uitslag: 43 – 61

  • Gustavo: 15 punten en 5 fouten
  • Michel: 12 punten en 4 fouten
  • Niels: 6 punten en 1 fout
  • Richard: 4 punten en 4 fouten
  • Patrick: 3 punten en 1 fout
  • Gydo: 0 punten en 0 fouten
  • Henk: 0 punten en 0 fouten
  • Dennis: 0 punten en 0 fouten

Michel.

Meetrainen?