vrijdag 11 oktober: mevo 80 h1 – marathon h2

De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegen de koploper uit Vlissingen: marathon heren 2. Afgelopen week nog wat -loopprobleempjes- voor ruud, maar hij kon toch meedoen. Bij de bezoekende partij veel, voor ons, nieuwe gezichten. Maakte niet uit: wij wilden toch graag een hoog tempo spelen en op snelheid scoren.

Eerste kwart kwamen we goed uit de startblokken. Gelijk een goede press, waardoor we vaakbalbezit kregen. Michel en michiel scoorden goed en makkelijk in deze minuten. Het was niet allemaal makkelijk; de scheidsrechters floten ook regelmatig…………….laat ik het zo zeggen……… niet helemaal,zoals wij het zagen. Vanuit het publiek kwam er ook regelmatig een verbaasde opmerking langs. Sprongbal zodra twee spelers de bal ook maar 0,1 sec samen vasthouden……….. Gelukkig lieten we er ons niet van uit ons spel brengen en liepen we via 9-4 naar 13-8. Nog een beetje powerr onder het bord van ruud en een afstandsschot van baloe leverde een stand op van 19-15.

Tweede kwart eigenlijk hetzelfde beeld. Press van onze kant wat regelmatig balbezit opleverde. Helaas werd de bal ook vaak simpel weer ingeleverd door gefloten loopfouten, dribbelfouten of, nog simpeler, slechte passes. Een probleempje hadden we wel dit kwart. Na drie minuten hadden we al 5 teamfouten. Elke volgende fout leverde twee vrije worpen op voor marathon. Zij hadden dit sneller in de gaten dan wij. Met al dat gefluit erbij leverde dit 10 vrije worpen op voor de bezoekende ploeg. Gelukkig gooide ruud zijn vrije worpen er wel allemaal in, baloe een drietje en wist ko ook goed te scoren. Marathon liet aanvallend veel dreiging zien vanuit hun guards. Gelukkig hielpen wij elkaar goed, waardoor we dit konden opvangen. De score ging van 26-22 naar 32-24. De ruststand was 42-26 voor ons.

Na de 10 minuten pauze was het natuurlijk duidelijk dat het van marathon moest komen. Zij schakelden om naar een zoneverdediging. Ook even omschakelen voor ons. De geoefende spelletjes van de trainingen tegen zone kwamen er duidelijk niet uit. Maar de scores wel: met bijna 4-meter-van-der-maas onder het bord kan dit ook niet uitblijven! Klaasjan en michiel waren duidelijk aanwezig in de bucket. Zij scoorden met powerr. Aardig momentje was wel: vrije worpen van michel, geschuifel van voeten op de bank van marathon en de fluit van de scheidsrechters. Technische fout gegeven en dus weer twee vrije worpen voor ons en balbezit.  Het leverde een stand op van 58-41.

Laatste kwart was het gelopen. Marathon kwam er niet meer door. We verdedigden goed en kwamen er ook nog een paar keer lekker uit oa via ko en michel. Ook bj wist nog 2x het netje te vinden. Hierdoor liepen we nog een stukkie uit naar een eindstand van 76-51. Jankees zag het allemaal vanaf de bank; wegens 5 fouten. Deze fouten heeft hij gekregen, omdat hij fanatiek heeft staan te verdedigen en geen stap opzij heeft gedaan………….

Mevo 80 de terechte winnaar. Niet per se goed gespeeld, maar wel met inzet en met zijn allen! Ook elkaar goed geholpen. Het publiek heeft een vermakelijke avond gehad…………… en wij ook…………….. Door dit resulaat zijn we medekoploper met souburg h2 en marathon h2 en dat is niet verkeerd. Thumbs up!

scores:

michiel: 25 punten en 2 fouten

ruud: 14 punten en 2 fouten

klaasjan: 13 punten 1 fout

ko: 8 punten en 3 fouten

baloe: 7 punten en 4 fouten

michel: 5 punten en 4 fouten

bj: 4 punten en 2 fouten

jankees: 0 punten en 5 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het fantastische sportcomplex westerschouwen, waar de fantastische (?) muziek van dj tuur nog lang te horen was………….

Meetrainen?