vrijdag 19 april: marathon h2 – mevo 80 h1

De uitwedstrijd tegen de mannen uit vlissingen stond op het programma. Afzeggingen van patrick (blessure) en dennis (andere verplichtingen) zorgde ervoor dat we met zijn 8-en waren (en klaasjan met tas op de tribune).

Vooraf nog even een momentje van aandacht voor marathon; ze zijn al kampioen; een applausje en een fles champagne waren wel op zijn plaats! Desalniettemin hadden we er dik zin aan om 2 punten mee te nemen van de kampioen.

Eerste kwart kwamen we goed uit de startblokken. Met een hoog tempootje en geconcentreerd spel leverde dat al snel de scores op. Via 2 – 5 naar 8 -13. Afwisselend spel was onze sterkte. Bij marathon vielen niet alle schoten. Jammer was dat er in dit kwart slecht vrije worpen werden genomen (ruud en michiel).

Waarom we het twee kwart niet door gingen weet ik niet, het duurde tot de 6-de minuut eer we scoorden. De stand was toen al 16 – 17. Bij ons was er niet echt een duidelijk spel te herkennen. Het was meer intuitief. Wij konden het niet opbrengen om de bal rond te laten gaan en te wachten op echte kansen. Een paar keer leden we ook echt knullig balverlies. Dit kwart was in ieder geval duidelijk voor marathon. Ruststand 27 – 23.

In het derde kwart moest er wat gebeuren en dat gebeurde ook. Pass, pass en schot van baloe; score. Dit in combinatie met hele fijne inside-acties van michiel leverde een score op van 36 – 33. Verdedigend stonden we met vlagen ook heel goed. De scheidrechters durfde ook te fluiten. Zeker tegen marathon is dit prettig, omdat ze er altijd -in kletsen-. Niets onsportief, maar wel fysiek. Drie aanvallende fouten tegen marathon op ruud werden gezien en gefloten. Dit leverde behalve blauwe plekken en spierpijn ook de vijfde fout op voor een speler van marathon.

In het laatste kwart waren we ons bewust dat we achter stonden. Met zijn allen wisten we het netje te vinden. Schoten van baloe en marijn. Acties van michiel en uitgespeelde score van ruud leverde een voorsprong op van 38 – 40 en 42 – 46. Dan gooit marathon er een driepunter in (schotpercentage van marathon was tot dat moment echt geen 100 procent). Wordt een fout gemaakt op michiel onder onze basket wat door foutenlast 2 vrije worpen oplevert. Dan moet ik ook heel eerlijk zeggen dat ik ook scheidsrechters ken die hier een opzettelijke fout voor fluiten. Is geen kritiek richting de scheidsrechters! Die hadden de wedstrijd onder controle en durfde te fluiten en floten ook nog eens onpartijdig. Maar wel jammer voor ons! Michiel mist beide vrije worpen en ……………….nog een keer een driepunter van marathon. 49 -48 voor marathon met 1 minuut te spelen. Time-out mevo, gevolgd door, zonder te spelen, een time-out van marathon. Mevo balbezit en weer een fout op michiel. Weer twee vrije worpen. Eerste raak; 49 – 49. En de twee vrije worp…………………jammer joh!…………..49 – 49 en 5 minuten verlengen.

In die verlenging probeerden we wel met het koppie te spelen, maar leden we twee keer onnodig balverlies, wat een achterstand opleverde. Het leverde ook de vijfde fout op van michiel, wat het scorend vermogen niet ten goede kwam. Nog wel goede scores door afstandsschoten van gydo; leverde een stand op van 53 – 53 met nog een goede minuut te spelen. Marijn 1 score van twee vrije worpen 53 – 54. Dan in de laatste minuut weet marathon toch een gaatje te vinden in onze verdediging en niet onfortuinlijk te scoren. Daar nog 1 van 2 vrije worpen bij van de thuisspelende ploeg leverde 56 – 54 op. En toen………. was het ………tijd…………

Jammer! Geknokt met zijn allen, maar helaas de punten in vlissingen moeten laten. Had ook echt andersom kunnen zijn! Wat wel hoopgevend is; marathon speelt 10 wedstrijden en haalt 18 punten. Wij spelen er 9 en hebben 8 punten. Kijkend naar deze gegevens……………….en deze sterke spannende wedstrijd in gedachte houdend….. Juist: gaan wij volgend seizoen meer punten pakken! We zetten de stijgende lijn voort van afgelopen 3 jaar!

Eerst nog onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen voorwaarts op 26 april. Dit levert ook altijd een goede, spannende pot basketbal op, waarin wij de laatste keren wel aan de winnende hand waren.

Op de terugweg werd de verloren partij verwerkt door de fantastische (?) muziek van skyradio en de (nog energierijke) stemmen van kwik, kwek en kwak………… 😉

henk: niet gespeeld, wel aanwezig

De wedstrijd is gespeeld in baskenburg, waar het na onze wedstrijd vrij rustig was. De tegenstander van de volgende wedstrijd was niet op komen dagen. Wel dank aan henk en martin voor de bereidheid om deze wedstrijd te willen fluiten!