(U12) Toernooi Mevo 9 februari 2013

Vroeg, heel vroeg, stonden 5 spelers klaar om af te reizen naar Vlissingen voor een ochtend basketbal. Annabel, Dymphena, Vera, Niels en Ian vormden samen een team, daar er veel kinderen afwezig waren door ziekte, verhindering of simpelweg de vertrektijd vergeten.
Al gauw werd duidelijk dat het team het zwaar zou krijgen, 4 wedstrijden in blokken van 2 achter elkaar, zonder wissels, ik geef het je te doen. Gezegd moet worden dat alle 5 de spelers en hun coach Gerard gewerkt hebben voor wat ze waard zijn. Er werden 2 wedstrijden verloren waarvan 1 met maar 1 punt verschil en er werden er 2 gewonnen. Als ouders langs de lijn kun je alleen maar trots zijn op het team dat speelde met de bezieling van hun coach Gerard. Deze man is een voorbeeld in het op een positieve manier omgaan met kinderen die hun hobby uitoefenen. In de derde wedstrijd raakte een tegenstander door een glijpartij stevig geblesseerd aan zijn hoofd, onze spelers vonden dat heel akelig om te zien maar door het kalme en overtuigende optreden van Gerard konden ze het al gauw van zich afzetten. Deze coach wordt nooit boos op zijn spelers maar leert hen heel veel over hoe en op wat voor manier basketbal te spelen is.
Om 13.00 namen we 5 volkomen uitgetelde spelers mee, moe maar voldaan. En de ouders zagen dat het goed was.

Geschreven door: Erwin

Meetrainen?