vrijdag 1 feb: souburg h2 – mevo 80 h1

Na een prettige vakantie ben ik weer in het land en mocht dus met vol enthousiasme op de bank plaatsnemen (niet aanwezig afgelopen tijd, betekent de bank warm houden). Verder waren michiel en patrick afwezig en daardoor misten we in totaal z on 6 meter. Gelukkig waren er dan toch bij elkaar 8 gemotiveerde mannen voor de uitwedstrijd bij souburg h2. Klaasjan hebben we ook weten te activeren om mee te gaan en evt. te spelen als het nodig was (dank hiervoor klaasjan!). Voor het begin van de wedstrijd kwam de scheidsrechter naar ons met de mededeling dat ze alleen was; of er iemand kon fluiten van ons…………………… Gelukkig is henk dan altijd aanwezig en strijkt hij op deze momenten altijd even over zijn hart. Souburg vond dit ook een prima oplossing en zodoende kon de wedstrijd gewoon doorgaan (dank henk!).

We kwamen goed uit de startblokken, alleen het geluk ontbrak een beetje. Makkelijke schoten vielen niet goed. Souburg speelde degelijk en liet gelijk een beetje powerr zien onder het bord: scoorde hier ook makkelijk mee. Verder waren we te tam op de spelverdeler waardoor de thuisspelende ploeg hun spelletjes konden laten zien. Zo ging de score van 12 – 2 naar 19 – 4. Jammer was ook dat je 6 vrije worpen mag nemen en er niet 1 scoort…………..

Tweede kwart ging beter. We hebben gelijk druk kunnen zetten op hun spelverdeler waardoor dit beter te controleren was. Kwa aanval liet klaasjan zien dat hij een primma afstandschot heeft. Goed uitgespeeld en eenvoudige scores. Gydo liet dit ook zien in combinatie met een aardige inside-actie. Verder had richard nog een paar goede balonderschepping, waardoor de stand in dit kwart 14 – 11 is geworden.

In de rust nog even wat tactiek er tegenaan gegooid om toch meer en vooral gevaarlijker spel aan onze kant te krijgen. Fast-break hielden we erin met de lange bal van baloe, maar ook de rustige opbouw met john en dan ook de bal krijgen dichter bij de basket. Dit klinkt logisch, maar was toch moeilijk om te zetten. Denk ook de verdienste van souburg door fanatiek te verdedigen en ons richting de driepuntlijn te dwingen. Weinig scores dit kwart. Gelukkig was dennis the menace op dreef. Kon twee keer alleen afgestopt worden door fouten (helaas maar 1 van de 4 vrije worpen raak). Hij kwam ook lekker inside door. Het leverde aan het einde van het derde kwart in ieder geval een stand op van 42 – 22.

Laatste kwart was niet echt spannend meer. Voor souburg was het gelopen. Wij wilde nog wel heel veel, maar de scherpte was er een beetje vanaf. Waren al lang blij dat marijn 3 kwarten kon spelen, baloe na zijn wintersport aanwezig was (schoten vielen misschien hierdoor ook niet allemaal?!). Richard 4x 10 minuten met mach-8 over het veld wil gaan, maar dit houdt ook een keer op. De center van souburg liet nog een x maal zien wat pick-and-roll was………….wij zagen hem nog steeds niet aankomen. Gydo nog wat gescoord, maar dat was het ook wel van onze kant dit kwart. Eindstand 62 – 31 voor souburg.

Souburg de terechte winnaars. Laten wij nog maar even lekker trainen de aankomende weken. Deze en gene weer fit worden en spelritme krijgen. Dan kunnen we er 15 feb weer vol tegenaan en weer punten gaan pakken! De inzet voor elkaar was goed, het spel gaat komen. Na onze wedstrijd nog doorgereden naar vlissingen om daar de wedstrijd in de eerste divisie te bekijken. Hopelijk hebben we daar ook nog een beetje inspiratie door gekregen!?

scores:

dennis: 3 punten en 0 fouten

gydo: 7 punten en 0 fouten

klaasjan: 14 punten en 1 fout

richard: 4 punten en 0 fouten

baloe: 2 punten en 1 fout

marijn: 1 punt en 1 fout

john: 0 punten en 2 fouten

 

De wedstrijd is gespeeld in de klein-aandoende hal in souburg, waar de mediamarkt (middelburg) tot 2200 uur open was…………… 🙂

 

Meetrainen?