vrijdag 7 december voorwaarts h1 – mevo 80 h1

Afgelopen week kon de thuiswedstrijd niet doorgaan tegen de mannen uit Axel. Dus speelden we 7 december dit seizoen voor het eerst tegen voorwaarts. De weersberichten waren van dien aard dat we besloten een half uur eerder te vertrekken. Daardoor waren we te vroeg in de sporthal en hebben nog even bij de volleybal kunnen kijken. De dames speelden tot 2030 uur; vervolgens hebben we een warming-up kunnen doen met twee echt fantastische oelie-joepie-ballen, waardoor wij pas om 2050 uur begonnen met de wedstrijd.

De thuisploeg speelde, zoals verwacht, een zoneverdediging. Fastbreak richard, 2 drietjes van baloe en 8-2 voorsprong. Paar keer onnodig balverlies aan onze kant. Gelukkig, voor ons, vielen de schoten niet bij voorwaarts. Stand aan het einde van het eerste kwart: 8-11 voor ons.

Tweede kwart veranderde voorwaarts de verdediging. Voor het eerst heb ik ze man-to-man zien verdedigen. De omschakeling duurde even van onze kant. Zeker ook omdat baloe en met vlagen richard het niet makkelijk hadden. Ze werden fanatiek en vroeg verdedigd, waardoor spelletjes spelen niet altijd even makkelijk was. Acties van michiel en richard, maar ook 3 fouten van michiel. Dit kwart ging behoorlijk gelijk op. Verdedigend hadden we het niet altijd even makkelijk. Inside-acties van hun guard en hun aanvallende rebound waren lastig voor ons. Nog twee schoten van gydo zorgde voor een ruststand van 18-23 voor ons.

Na overleg tussen beide teams volgde een pauze van 5 minuten ipv 10.

We kwamen goed -uit de kleedkamer-. Dit was ook duidelijk het kwart van marijn. Acties gevolgd door scores en-of vrije worpen. Hiervan gingen er ook nog een paar in; lekker. Richard nog een paar keer de bal onderschept en nog een score van patrick zorgde voor een fijne voorsprong voor ons: 22-37.

Nu hebben we wel eens vaker voorgestaan tegen voorwaarts………. Juist,we moesten scherp blijven! Geholpen door henk die zich liet gelden vanaf de kant lukte dit vrij aardig. Hopeloze fantasie-acties lieten we achterwege en speelden de bal rond tegen hun zoneverdediging. Dit ging af en toe best ver (terug tot aan de middenlijn). Maar dat zorgde dan toch weer voor ruimte waardoor michiel en marijn hun acties konden maken. Marijn liet het wel even liggen hier met zijn vrije worpen (0 van 4), maar door schoten van gydo konden we toch bij blijven in dit kwart. Voorwaarts probeerde wel de bal te veroveren, maar wij speelden het gewoon uit. Voorwaarts kwam ook nog in foutenlast; om maar aan te geven dat ze echt wel voor de bal gingen!

Eindstand 33-45! Goede score voor ons! We hebben er met zijn allen voor gespeeld. Zowel met inzet als met het koppie. Goed meegelopen met fastbreaks, waardoor een paar gemiste lay-ups dan toch via de rebound gemaakt werden (richard, michiel, gydo)! Blijkt ook wel uit de scores; alle punten behoorlijk verdeeld over heel mevo.

Verder nog wat vermelden? Scheidsrechters waren niet overtuigend; hadden regelmatig overleg met de tafel nodig (waar spelers van voorwaarts schreven) ipv met elkaar even overleggen. Hier is verder niets oneerlijks gebeurd of zo; maar het maakt gewoon een andere indruk als er duidelijk gefloten wordt inclusief duidelijke handgebaren van de scheidsrechters.  Verder werd er in het veld regelmatig geklaagd; wat ook wel een indicatie is. Vooral michiel zat regelmatig met vraagtekens in zijn hoofd; waarom er niet gefloten werd bij zijn acties.

Alles bij elkaar weer een spannende pot basketbal tegen de mannen van voorwaarts, waarin wij dit keer de punten mee hebben mogen nemen naar schouwen-duiveland! Nog een beetje spannende terugreis gehad. Eerst een vette alcoholcontrole in Axel. Weer geen BOB-sleutelhanger gekregen; beetje jammer! Vervolgens de Mac Donalds nog even geplunderd. Dit was niet zo makkelijk; michiel zonder tomtom en gydo met dikke mist in zijn waggie. Het eten in deze toko was weer van hoog nivo. Dit hadden we ook wel verdiend! Volgende week een thuiswedstrijd tegen smokkelhoek. Daar moeten we nog even het een en ander goed maken!

De wedstrijd is gespeeld in het alcoholvrije Axel.

scores:

richard: 8 punten en 0 fouten

ruud: 6 punten en 0 fouten (weet niet wanneer dit voor het laatst was?)

baloe: 6 punten en 2 fouten

michiel: 8 punten en 4 fouten

marijn: 9 punten en 1 fout

patrick: 2 punten en 0 fouten

gydo: 6 punten en 0 fouten

henk: niet gespeeld;wel duidelijk aanwezig tijdens de wedstrijd (waarvoor dank) en in de Mac! 😉

Meetrainen?