vrijdag 2 nov mevo 80 h1 – souburg h2

We hadden nog iets recht te zetten met de mannen uit souburg. De uitwedstrijd hadden we namelijk verloren met 60-30. Dit lag niet alleen aan de kleine zaal daar………………………

Voor het begin van de wedstrijd waren er nog een paar probleempjes die niet in het verslag moeten staan, maar waar we dinsdag wel nog even op terug moeten komen! Verder was bj afwezig door een serieuze knieblessure. Beterschap gewenst!

Begin van de wedstrijd kwamen we serieus, geconcentreerd uit de startblokken. Zuivere passes, drietje baloe en nog een drietje baloe. Verder onderschepte we een paar ballen, ook de rebounds waren voor ons. Vrije worpen voor michiel en voor ruud en dan sta je 12-0 voor. De euforie was van korte duur. Souburg hervond zich en speelde degelijk verder. Jammer dat je dan het kwart beeidigd met 12-12. Waarom niet met 18-12 of zoiets dergelijks?!

Tweede kwart ging souburg rustig verder. Wij lieten ons te makkelijk wegzetten bij rebounds (vooral aanvallend). Verder passten we vaak te slap waardoor we echt veel balverlies leden. Lopen maakten we aan de lopende band (michiel en ruud) En als we dan ook nog afstandsschoten produceerden die de hele basket niet raakten………..dan sta je in de rust met 19-27 achter.

In de pauze een klein momentje van rust. We moesten geen balverlies meer leiden. Dan zouden we kunnen inlopen. Dus geduld, passen en wachten op die momenten. Zo zag het spel er ook uit het derde kwart. Souburg vond het ook goed; zij stonden voor. De stand was nu 25-35.

In het vierde kwart moest er iets gebeuren anders zou souburg de wedstrijd uitspelen en winnen. Wij kozen niet voor een zoneverdediging, omdat er 3 schutters bij souburg liepen. Maar probeerden een halfcourtpress te spelen. Dit ging op sommige momenten best aardig, maar lukt alleen als je het dus ook met hele team doet. Er kwam zeker actie op het veld. Eerst kwam souburg in foutenlast waardoor wij veel vrije worpen mochten nemen (50 % vrijeworp-percentage met het hele team) Baloe nog een paar fouten verzameld door zijn enthousiasme en ruud moest er uit met 5 fouten. Hierdoor kwamen wij op het einde ook in foutenlast. Het heeft uiteindelijk niet mogen baten. Souburg heeft de wedstrijd toch gecontroleerd uitgespeeld wat resulteerd in de eindstand 40-46.

Wat valt er nog te vermelden?

Souburg terechte winnaar. De scheidrechters goed gefloten. Alle andere wedstrijden wordt er 1x gefloten voor lopen, dit keer wel 10x. Als alle scheidrechters er voor zouden fluiten dan leer je het wel af. Nu wekte het toch bij desbetreffende spelers verbazing. Het was wel elke keer terecht en misschien nog wel meerdere keren! Het was goed om publiek erbij te hebben! Kijk of we dit ook voor elkaar krijgen as zaterdag met het thuis-mini-toernooi! Komt allen kijken; een goede leuke zaterdagochtend gegarandeerd!

scores:

baloe: 7 punten en 4 fouten

michiel: 8 punten en 2 fouten

marijn: 10 punten en 4 fouten

gydo: 2 punten en 0 fouten

arthur: 1 punten en 0 fouten

henk: 2 punten en 0 fouten

ruud: 8 punten en 5 fouten

patrick: 2 punten en 3 fouten

 

De wedstrijd is gespeeld in de arena van het fantastische sportcomplex  westerschouwen.

Meetrainen?