vrijdag 26 okt marathon heren 2 – mevo 80 heren 1

We zijn lekker een half uurtje eerder weggegaan om nog even bij de u18 te kunnen kijken. Goede actie gezien, maar daarover meer door de u18 zelf (mag ik hopen…..)

Laatste kwart hebben we de kleedkamer opgezocht en het wedstrijdformulier ingevuld. Vervolgens konden we mooi op het middenveld onze warming-up lopen. Dit beviel goed en is voor herhaling vatbaar!

De wedstrijd zelf: een vrij lastig begin, omdat ze op het andere veld al begonnen waren en wij geen scheidsrechters hadden gezien…………juist ja: beetje jammer………. Gelukkig loopt dan een pieter van belle in de zaal en voelt henk zich geroepen en fluiten deze twee mannen onze wedstrijd: DANK! Hierdoor kon de wedstrijd gewoon gespeeld worden en werd er. op zich, normaal gefloten.

Het eerste kwart was lastig voor mevo. We misten de scherpte en daardoor dus ook een paar schoten. De lange mannen van marathon waren duidelijk: ze pakten zowel de aanvallende als de verdedigende rebounds. We kwamen dus al vrij snel op een achterstand. Gelukkig gooit Gydo er dan nog een paar in waardoor dit beperkt bleef tot 18-10.

Het tweede kwart was niet anders. Een paar fouten waren er voor nodig om de thuisploeg af te stoppen, maar de ontstane vrije worpen gingen er toch aardig in. Ons samenspel was niet optimaal. Een paar keer veel te flauw gepasst waar marathon makkelijk tussen zat. Verder veel te veel beweging aan onze kant waardoor we regelmatig met 3 man aan 1 kant stonden of we met twee man inside gingen. Jammer (2x). Het resulteerde niet in een geduldig positiespelletje. Wel een stand in dit kwart van 7-7.

Pauze: even tijd voor ons en even een overlegje met de wijste van ons: John :-). Moeilijk zijn sommige dingen. Je oefent bepaalde dingen op de training en als die niet tot uiting komen is dat jammer. Om dan spontaan iets anders te spelen is een risico. We hebben dus meer gehamerd op het positiespel met geduld hebben en wachten op de momenten.

In het derde kwart hebben we dat zeker geprobeerd. Af en toe hebben we echt goed basketbal laten zien. Strakke passes, boundspasses afgewisseld met inside-acties (die helaas vaak tegen de marathon-muur aanliepen) en afstandsschoten (baloe!). De stand aan het eind van dit kwart is 35-25.

Dan ga je het vierde kwart in en moet er iets gebeuren. Twee guards op de kop (met schot) en twee forwards daar net onder (voor de actie). Verder 1 center lopend op en in en rond en tussen en onder de bucket. Pakte een aantal keer mooi uit. Dit was ook het kwart van michiel: 10 punten in dit kwart! Verder een pass gezien van baloe , waar zelfs de thuisspelende ploeg het na de wedstrijd nog over had! Baloe 3 drietjes in dit kwart (5 in de wedstrijd!) We liepen voorzichtig in. Laatste minuten nog een halfcourtpress gespeeld. Zeker omdat de accu bij marathon wel op was had dit wel het nodige effect en was verrassend. Maar dan zie je ook de klasse van marathon: die laten het allemaal rustig gebeuren en winnen met 52-46.

Jammer! De volgende keer weer bij ons in westerschouwen nieuwe kansen. Misschien kunnen we het op tempo en conditie marathon lastiger maken?! Als we allemaal eens wat meer aan ons schot konden werken……….zou helemaal niet verkeerd zijn tegen een zoneverdediging.

Verder nog een keer een dikke DANK naar de beide vrijwillige scheidsrechters!

De wedstrijd is gespeeld in het altijd houterige baskenburg waar de mevo u18 duidelijk vertegenwoordigd was op de tribunes: Dikke primma jongens!