vrijdag 12 oktober souburg h2 – mevo 80 h1

Een uitwedstrijd in souburg: je weet dat de zaal klein is…………….Hadden we van de week ook al een op getraind. We waren er dus klaar voor. 1 auto vanuit burgh-haamstede en 2 vanuit zierikzee: 10 man totaal!

Eerste kwart begon souburg verrassend met een man-to-man verdedeging. Duurde even eer we dit in de gaten hadden. Onze aanval kwam er niet errug lekker door. Paar keer bal weggegooid en te optimistisch voor de individuele actie gekozen. En door drie man kun je gewoon niet doorheen. De thuisspelende ploeg liet ook wat steekjes liggen maar de rebounds en afstandsschoten zorgde wel voor punten. Stand 14 – 6

Tweede kwart het hele team doorgewisseld bij mevo, wat frisse energie in het veld bracht. Het zorgde wel voor een gelegenheidsteam wat zeer afwisselend speelde; zowel positief als negatief. Op het veld werd het ook fanatieker. Officieel mag je geen lichamelijk contact hebben met basketbal…….ja ja… BJ nog een behoorlijke knieblessure opgelopen; einde wedstrijd voor hem 🙁 Verder had souburg ook in de gaten wie de guard was. Eerst BJ en later john probeerde voor de oplossing te zorgen, maar echt duidelijk spel konden we helaas niet laten zien.

Het spelbeeld bleef enigszins hetzelfde. 26 – 15 was de ruststand.

In de rust nog even wat geschoten en tot de conclusie gekomen dat baloe het met afstandsschoten moest doen en we voor de rest zouden passen tot dat de kans er zou komen………………..Jammer dat velen van ons dan toch ongeduldig zijn en denken dat ze baloe zijn………….Als goede inzet bedoeld, maar met een slecht resultaat als gevolg. Weinig scores aan onze kant. De mannen van souburg deden het beter. Vele afstandschoten vielen goed; met bord, zonder bord; het maakte niet uit.  Het verschil werd ook groter: stand 37 – 21.

Het laatste kwart was helaas ook niet best. Onze basisposities wilden en-of konden we niet innemen. Waardoor we regelmatig met 3 of 4 man echt aan 1 kant stonden. Jammer; daardoor worden de blocks niet gebruikt. en loop je je eigen ruimtes dicht. Verder was er nu (eigenlijk de hele wedstrijd) bij iedere actie van souburg commentaar te horen door de desbetreffende speler. Dit is gewoon niet prettig: ah, oeh, he scheids………………………Zoals eerder gezegd: basketbal zou een sport moeten zijn zonder lichamelijk contact. Als dit er dan toch is, moet er gefloten worden. als dit niet gebeurd dan gaat het spel verder en verder. Omdat wij dan te vriendelijk zijn, en de kiloos niet hebben, trek je aan het kortste eind. Jammer.

Dit doet verder helemaal niets af aan het resultaat! De mannen van souburg waren gewoon beter en de terechte winnaars. Wij moeten eerst maar weer eens naar ons zelf kijken: basics moeten geoefend worden icm de posities. Kunnen wel gewoon blij zijn dat wij onze mond wel kunnen houden en in ieder geval geen commentaar hebben tegen de scheidsrechters.

Hadden we een goede avond? Nee; terecht verloren met 60 – 30! Gaat het beter worden? Ja, te beginnen met de trainingen van volgende week! Kop omhoog en trainen met zijn allen. Daar gaan we voor!

scores:

michiel: 9 punten en 1 fout

ruud: 7 punten en 1 (!) fout

marijn: 4 punten en 2 fouten

richard: 4 punten en 0 fouten

bart: 2 punten en 0 fouten

bj: 2 punten en 0 fouten

gydo: 2 punten en 0 fouten

john: 0 punten en 2 fouten

 

Wedstrijd is gespeeld in het onweerachtige souburg, waar de mac donalds wel heel errug op de terugweg ligt……………………….voor de mensen die van culinaire hoogstandjes houden………………………….:-)

 

Meetrainen?