20 april: voorwaarts h1 – mevo 80 h1

De laatste wedstrijd van het seizoen tegen de mannen uit axel. Is altijd lastig omdat we al om 1730 vertrekken. Als dan de u18 ook om 1900 uur thuis moet spelen met arthur als coach en henk en john als scheidsrechters ……………. Maar gelukkig lopen er een aantal hele flexibele heren-leden rond die dan bij deze gelegenheden staan te popelen om mee te doen. DANK peter, michel pikard en patrick! Daardoor vertrokken we met 6 man vanuit zierikzee om peter vervolgens in axel te zien; ons dreamteam bestond dus uit 7 man.

Tijdens de warming-up kwamen beide teams tot de conclusie dat de scheidsrechters niet zijn komen opdagen. Gelukkig was er iemand te vinden in de zaal die wilde fluiten. Gelukkig maar. Anders had de wedstrijd op een ander tijdstip gespeeld moeten worden; daar zit niemand op te wachten!

Eerste kwart was het team van voorwaarts en nog niet compleet en nog niet wakker. Wij pakten de rebounds zowel verdedigend als aanvallend en daarmee ook de punten. Makkelijke fastbreaks van marijn en vooral michel leverde een voorsprong van 6 – 10 op voor ons. Bescheiden, maar wel een lekker beginnetje.

Tweede kwart een omschakeling naar man-to-man verdediging door voorwaarts, wat vrij verrassend was. Wij konden onze set-opstelling moeilijk neer zetten, laat staan het vervolg hier op. We konden dit niet omzettten in dit kwart. Hopeloze schotpogingen die niets raakten waren het gevolg. Voorwaarts daarintegen kwam los. Hele simpele acties in de bucket, waarbij de bal gewoon elke keer -viel-. Het leverde een ruststand van 19 – 16 voor de thuisspelende ploeg.

Na de rust moesten we het laten zien. Het ging aanvallend ook iets beter. Goede inside-acties van michel en schoten van baloe waren onze wapens. Maar verdedigend konden we de tegenstander niet echt ontregelen. Rustig rondspelend scoorde voorwaarts gewoon verder met hun bucketspelletje. Dit kwart leverde een 14 – 14 stand op.

Het moest voor ons in het laatste kwart gebeuren. Dat hebben we wel vaker laten zien; dus volle moed er tegen aan. Dan is het lekker als de tegenstander 4 vrije worpen mist. Maar ja als jezelf ook niet scoort ……..loop je niet in. In die zelfde fase scoorde voorwaarts nog 3x en wij niet. Dus zij 5x balbezit en 6 punten. Wij dus ook 5-6x balbezit en 0 punten. Juist; dan sta je achter. Nog in een time-out geprobeerd om ons van dit feit bewust te worden. Met nog een paar minuten op de klok probeerde we halfcourtpress te spelen. Dit valt dan tegen; de scherpte is dan weg en dit werkt alleen met 5 adhd-spelers die ervoor blijven gaan. Zodra er 1 verzaakt heeft het geen resultaat. Laatste minuut, laatste time-out. Tactiek was duidelijk; baloe zoeken voor een drietje. Helaas leden we dik balverlies en had de tegenstander ook door wie we zochten 🙁 Met nog 1 seconde te spelen een hopeloze driepuntspoging van ruud (met een lekkere voetbalingooi-techniek) en verloren. De eindstand is 48-43 geworden voor voorwaarts. Jammer (2x). Zeker omdat we thuis nog met 20 punten verschil hadden gewonnen.

Nog even over de scheids. Klasse dat hij bereid was om alleen te fluiten. Verder zie je alleen gewoon minder als met twee scheidsrechters. Had zelf het idee dat hij een paar keer meer voor ons had mogen fluiten in zowel onze aanvallende acties (ruud) als verdedigende acties (michel).

Bovenstaande doet verder niets af dat voorwaarts de terechte winnaar is. Wij zijn gewoon niet tot weinig in ons spel gekomen. Dan verdien je het ook niet om te winnen. Laatste paar minuten hebben wij niet laten zien dat we wilde winnen terwijl voorwaarts rustig scorend de tijd volspeelde. Wel weer een spannende pot tegen de mannen van voorwaarts; zoals (bijna) altijd. Volgend seizoen weer! En dan gaan we gewoon weer dik proberen twee keer te winnnen!

patrick: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het altijd sfeervolle axel, waar dit keer de kantine dicht bleef en de volleybal-dames na ons speelden…………………….

Onze terugreis was spannend en lekker tegelijk: de westerscheldetunnel was niet bereikbaar over de normale weg. Ondanks het verlies hebben we toch nog even de MAC geplunderd en oa de nieuwe milkshake appel-peer nog even getest……………………aanradertje…………………