16 maart: mevo 80 h1 – souburg h2

Een thuiswedstrijd tegen souburg kan altijd spannend worden; mede ook doordat hun thuisveld zo klein is…………het onze dus groot. Verder op de training nog flink geoefend op onze zone-tactiek. Verder geen andere wedstrijdverplichtingen voor arthur en henk. We waren met 9 man en klaar voor de wedstrijd!

De scheidsrechters hadden er ook zin in; wilde al gelijk beginnen zonder tafelaars (die hadden namelijk voor ons gespeeld). Uiteindelijk begonnen met het eerste kwart. De bezoekende ploeg kwam gelijk op dreef en verraste ons met een man-to-man-verdediging. Afrollen bij screens zorgde al voor genoeg verwarring bij ons. Slechte verdediging en geen mannetjes overnemen zorgde ervoor dat de tegenstander eenvoudig scoorde. Het leverde een achterstand op van 13 – 18.

Tweede kwart deze punten als team doorgenomen en we wilden het duidelijk beter gaan doen dan in het eerste kwart, maar een paar probleempjes kwamen er wel bij. Ruud kreeg zijn vierde fout voor het te fanatiek afschermen-pivoteren van de bal (ellebogenwerk)…………..  Hij is verstandigerwijs na dit moment (13 minuten en 4 fouten) even na de kant gegaan. Vervolgens ging marijn op iemand zijn voet staan en kon niet meer verder (rust en beterschap gewenst!). Dit betekende in ieder geval weer dat ruud erin moest. Wat er vervolgens allemaal gebeurde is mij nu nog steeds onduidelijk (ik heb het niet gehoord of gezien), maar in ieder geval zijn er vrij snel achter elkaar twee technische fouten gegeven aan baloe en bj. Technische fout betekent twee vrije worpen en balbezit……………. Nu kan ik een heel verhaal schrijven……..laten we het erop houden (ook gezien vorige wedstrijden), dat deze scheids en mevo 80 niet de ideale combinatie is. Ruststand 22- 44.

In de pauze de koppen bij elkaar gestoken en met zijn alle afgesproken dat de tweede helft voor ons met 0 – 0 zou beginnen. Een goede laatste twee kwarten spelen, waarin we onze energie in het fantastische spelletje basketbal zouden stoppen en niet in iets anders……….

Derde kwart ging ook beter. We konden een paar van onze spelletjes spelen en regelmatig ook met resultaat. Echt een aantal goed uitgespeelde kansen gezien. Baloe had het niet altijd makkelijk, maar door hulp van vooral bj en richard kwamen we er toch uit. Met vlagen gooide baloe ze er dan ook onder druk gewoon in. Richard goede fast-breaks liep.  Julian en bj wat individuele acties lieten zien, die of zaten, of met een fout afgestopt werden. Het leverde in ieder geval een derde-kwart-stand op van 16 – 16.

Laatste kwart probeerde we nog wat in te lopen. Dit hing ook een beetje af van souburg. Soms stonden er vrij veel lange mensen in, voor wat individuele actie en rebounds. Dan weer een ander team, wat goed ging voor het samenspel en dit ook af en toe liet zien. De scherpte en energie werd langzaam minder bij beide teams, waardoor de scores laag bleven in dit kwart. Momentje van aandacht was nog bij een actie van ruud: mooie aanvallende actie met score……..en bonus……….dacht iedereen. Totdat hij van de vrije worp lijn kon vertrekken en sommige spelers van mevo vroegen wat hij nu ging doen……………… Precies: aanvallende fout en dus vijfde fout en einde wedstrijd……………. Jammer! Stand in dit kwart is 7 – 8 voor de bezoekende ploeg. Dit leverde dan weer een eindstand op van 45 – 68.

Als we alleen naar de tweede helft kijken hebben we met 23 – 24 verloren. Maar ja een wedstrijd gaat over vier kwarten……………… Souburg is gewoon goed met de situatie omgegaan (in het tweede kwart) en daardoor de terechte winnaar. Aan ons om er volgend seizoen tegen deze ploeg weer flink tegenaan te gaan. Want zeker in onze thuiswedstrijden is het altijd goed basketballen tegen de ploeg uit souburg. Jammer dat deze scheids en mevo 80 geen ideale combinatie is en we ons benadeeld voelen……….

Nog een drietal wedstrijden……: 3 x 2 = zes punten te verdelen. Laten we met zijn allen deze zes punten gewoon pakken!