20 jan: marathon h2 – mevo 80 h1

Vorig jaar een beetje moeite gehad met de -grote- mannen van marathon. Daarom hadden we op de training ook nog het een en ander geoefend en besproken. Alleen jammer dat henk daar dan niet bij was, gydo liever een sneeuwpop maakt 😉
Verder vermelden dat baloe ook wel op het sneeuwpoppen-maken zit en marijn helaas verhinderd was. Op de heenweg vastgesteld dat bj wel aanwezig was, maar verre van fit was. Gydo ook in de auto zat, maar zich al verheugde op de apres-ski…………Gelukkig was michiel bereid om mee te spelen (waarvoor dank!), waardoor het dreamteam uit zeven mensen bestond die er zin aan hadden.

Begin van de wedstrijd was al verrassend; we speelden zone om de -grote- mannen van de basket weg te houden. Dit verraste marathon. Het duurde ook even eer ze hier mee om konden gaan. Ze hadden zeker een serie schoten die goed vielen, maar ook een serie die niet vielen. Verder vermelden dat een speler van marathon zich blesseerde doordat onze zoneverdediging goed stond (hij ging op iemand zijn voet staan). Dat zijn van die typisch basketbalblessures waar niemand op zit te wachten en waar niemand wat aan heeft. Stand eerste kwart: 12 – 5 voor marathon.

Tweede kwart ging het bij ons beter. Doordat bj of scherp stond voor de fastbreak of op de bank zat, bracht ruud de bal, met een tempootje, op. Verrassend was dit wel voor de tegenstander. Ruud kon ook een aantal keer gewoon doorlopen voor de lay-up of jumpshot. Julian, michiel en bj kwamen ook een aantal keer lekker door met de fastbreak. De afsluiter van dit kwart was een aardige voor mevo 80: een echte buzzerbeater van ruud! High-five s en glimlachen ten overvloede! Stand 23 – 20 voor de thuisspelende ploeg.

Na de rust besloot marathon toch iets anders te spelen. Wij konden in deze omschakeling niet goed meegaan. BJ was gewoon niet fit en ruud moest gewoon onder het bord. We konden onze mantoman-spelletjes niet laten zien. De scherpte zakte ook weg bij ons. Lullig balverlies en ons te makkelijk laten wegzetten onder het bord. Ook al ben je de helft van de kilo s van je tegenstander; uitboksen moet altijd gaan! Dit kwart 20 – 4 (!) voor marathon……jammer (2x). Wat verder jammer was: julian eruit omdat ook hij een voetblessure opliep. Rust en beterschap gewenst juul!

Laatste kwart was het uitspelen van de wedstrijd. We hebben met zijn allen gestreden en gespeeld, maar meer zat er niet in. Tactisch in het begin wel, maar daarna zakte dit ook weg. Fysiek waren we niet allemaal even fit en aanwezig en dat blijkt dan ook wel de tweede helft. Marathon de terechte winnaars: eindstand: 49 – 28.

De scheidsrechters hadden het niet altijd even makkelijk. Het was ook regelmatig onduidelijk te zien wie de bal uittikte. Ook het fysieke spel van marathon is moeilijk fluiten. Denk dat het belangrijkste was dat ze onpartijdig waren en dat ze met zijn tweeen probeerden de wedstrijd goed te fluiten.