13 januari: mevo 80 h1 – volharding h3

Nadat het administratieve probleempje is opgelost (dank andre) volgt nu het wedstrijdverslag:

We zullen maar beginnen met te vertellen dat de wedstrijd gespeeld is op vrijdag 12+1 januari…………..
Vooraf vertellen dat we de laatste twee ontmoetingen gewonnen hadden; het zijn altijd spannende potten basketbal tegen de heren van volharding 3. Of het deze keer ook weer zo zijn? Vast wel!
Ongeveer 10 spelers waren daar……..van volharding. Wij helaas maar 7 (gydo op vakantie).

Eerste kwart was even aftasten voor beide ploegen. Wij hebben een paar keer onnodig balverlies geleden. Is op zich jammer en niet nodig; zeker als we dinsdag nog speciale aandacht daaraan gegeven hebben en dan toch onderling geen contact hebben. We waren ook nog niet helemaal wakker onder het bord. Stand: 8 – 6 voorsprong.

Tweede kwart liep het iets beter. Zeker marijn bleef een beetje op dreef. Kon alleen gestopt worden door fouten. Wat dus ook in deze wedstrijd weer regelmatig gebeurde. Marijn zijn vrije worp percentage is nog niet op nba-nivo maar wel hoger dan laatste wedstrijden. Moet ook eerlijk zeggen dat hij er ook op traint dat zijn percentage omhoog gaat. Het uitte zich alleen niet in de score; want de ruststand was: 17 – 20 voor volharding. Ruud liep alweer met 4 fouten rond.

In de rust nog even een paar goede tips gekregen van enkele mevo-oldstars (jankees, gustavo en martin). Verder ook vermelden dat deze luid aanwezig waren (in vergelijking zijn gillende keukenmeiden er niets bij!) en wij echt even moeten kijken in de mevo-kassa of we geen bussie naar uitwedstrijden kunnen regelen voor deze mannen. Bedankt jongens!

Derde kwart verdedigde de tegenpartij nog steeds zone, maar stapte daar toch iets meer uit. Dit gaf ruimte waardoor we toch inliepen. Goede acties gezien van julian en een uiterst zinvol blok van henk. Misschien lijkt het of baloe niet op dreef was, maar deze wedstrijd anders; passje hier en passje daar. Verder gewoon goed in de verdediging en in de onderschepping op de fast-break van volharding. Klasse! Marijn bleef op dreef. Stand: 27 – 28 voor de bezoekers.

Laatste kwart zou spannend worden………….
Denk dat ik het zo goed verwoord: de basketbalschakelaar ging om bij volharding; zij ergerde zich aan de randverschijnselen. Terwijl wij met het koppie bleven basketballen. De stand in dit kwart was 23 – 2 voor ons. Nog een drietje gezien van baloe (met gemiste bonus), aanvallende fout-doordringen op ruud, en weer een hele berg punten en vrije worpen van marijn. Julian ook zijn puntjes in dit kwart meegepakt. Paar minuten voor tijd is julian trouwens nog opzettelijk in zijn rug geduwd bij een vrije lay-up, waardoor hij bijna door de stootkussens van het bord is gegaan (levensgevaarlijk en waarom?) De scheidsrechters gaven in ieder geval wel een technische fout. Ook hierdoor hebben wij ons niet van ons padje laten brengen.

Zeker het laatste kwart hebben we ook wel eens anders gespeeld. Denk dat dit een echte plus is voor ons. De eindstand is uiteindelijk 50 – 30 geworden voor ons. Toch nog een dikke overwinning geworden. Innerlijk heel erg tevreden over het resultaat! Een echte teamprestatie!

Op naar de volgende wedstrijd: as vrijdag tegen marathon 2.

scores:
baloe: 5 punten en 2 fouten
bj: 6 punten en 0 fouten
marijn: 20 punten en 0 fouten
henk: 0 punten en 0 fouten (wel een heel fijn screen gezien)
ruud: 9 punten en 4 fouten
arthur: 0 punten en 1 fout
julian: 10 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het fantastische sportcomplex westerschouwen, dat al voorbereid is op het spinningevenement op 22 januari en aemstie alive VI op 28 en 29 januari.