9 december: mevo 80 h1 – marathon h2

Een paar dagen na sinterklaas, maar we moesten alweer aan de bak. Groot vraagteken was natuurlijk: is iedereen er nog of waren er toch een paar met een enkeltje spanje weg?! Arthur, Marijn (retourtje), BJ (logisch) en Julian behoren tot de mensen die Madrid nu aan het checken zijn; zij waren afwezig.
Het gelegenheidstafelteam was ruim op tijd waardoor de zaal er strak bij stond en de heren van mevo 80 een fijne warming-up konden laten zien. Een paar dagen terug was het trouwens nog de vraag of de heren van marathon konden komen omdat ze weinig mensen hadden. Gelukkig kwamen er toch zes waardoor de wedstrijd gewoon om 2030 uur door kon gaan.

Wij begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd. We wisten elkaar makkelijk te vinden en echt onnodige weggeefpasses hadden we niet. Marathon maakte een beetje makkelijke indruk. Verder vielen onze schoten goed. Het resulteerde in ieder geval in een 14 – 10 voorsprong voor ons. Weer ouderwets twee drietjes gezien van Baloe.

Tweede kwart werd marathon iets fanatieker. Ze lieten zich meer gelden bij de rebounds zowel aanvallend als verdedigend. Onze afmakers waren in dit kwart overzichtelijk: Baloe weer met een drietje, Peter met zijn sneaky inside acties en schotjes. En Robin voor het beter duw-en-trek werk onder het bord. 28 – 23 voorsprong voor ons.

Na de rust ging het verder. Marathon veranderde de tactiek en ging zone verdedigen. Dit maakt ons niets meer uit. We weten wat we moeten doen en probeerden dat ook. Helaas met wisselend resultaat. Echt een paar goede fast-breaks gezien, waarbij we simpele lay-ups missen. Zo hebben we momenten dat we geduldig rondpassen en dan scoren; spelletje kwam er goed met Ruud-Robin. Maar ook hopeloze schoten waarbij we de hele basket niet raken. Jammer (2x). Verder verdedigde marathon (laat ik het noemen) fanatieker. Zeker Robin had het niet altijd even makkelijk onder het bord. Tel hier de gemiste vrije worpen weer bij op ( 1 raak van 5) en dan kom je tot de score van 41 tegen 41.
Het laatste kwart moest de beslissingen brengen. We begonnen met eerst maar 6 minuten geen score van ons. En wel van marathon…….. Dus een ruststand van 41 – 41 en dan 41 – 47……….. Vervolgens nog een time-out genomen en tot de conclusie gekomen dat we achter stonden! Laatste minuten nog een half-court-press spelen en hopen op onnodig balverlies van de bezoekende partij. Nog even een beetje snelheid en fanatisme erbij door Richard in te brengen en actie! Maar……deze press lukt alleen als je met zijn allen er voor gaat. Helaas wilden-konden we dat niet meer opbrengen. Ruud in de laatste minuut in zijn enthousiasme nog tegen zijn vijfde fout opgelopen. Eindscore 49 – 53 voor marathon. Geen echte mening of het terecht was; wel jammer! Volgende week revanche in Middelburg.

De scheidsrechters floten goed en in ieder geval onpartijdig. Het fysieke geweld onder het bord blijft altijd moeilijk fluiten. Ging in ieder geval ook met overleg in het veld. Tussen beide teams onderling overigens ook. Het belooft in ieder geval weer een pot goede actie volgende week tussen twee teams die er dik zin aan hebben! 😉

scores:

robin: 10 punten en 4 fouten
baloe: 16 punten en 0 fouten
richard: 4 punten en 2 fouten
gydo: 2 punten en 3 fouten
ruud: 8 punten en 5 fouten
peter: 9 punten en 1 fout
henk: 0 punten en 1 fout

De wedstrijd is 9 december gespeeld in het altijd tennisrijke en ruime sportcomplex Westerschouwen. Het dreamteam voor het tafelen bestond uit Robert en Marijn; bedankt jongens! John was ook weer fysiek en verbaal als toeschouwer aanwezig, de u18 met coach zijn na hun uitwedstrijd ook nog even blijven kijken; ook bedankt.

Meetrainen?