Mevo’80 h1 – Smokkelhoek h3

Paar weken terug hebben we ook al tegen deze ploeg gespeeld en verloren met iets van 35-55. Toen waren er een paar omstandigheden niet in ons voordeel: kleine zaal direct omgeven door muren en op zaterdagavond. In ieder geval hadden we er vanavond zin aan!
Aanwezig om te basketballen waren tien mevo-ers. Genoeg mensen om lekker te spelen en lekker door te wisselen met zijn allen. Verder was er rijkelijk publiek aanwezig; 15 mensen. Lijkt alsof het elke week meer wordt. Doet ons ook goed om ouders te zien, u18-spelers en mevo 80 oldstars. Ze waren ook regelmatig luid en duidelijk aanwezig!
De wedstrijd werd gefloten door twee scheidsrechters uit Goes. Een ervaren en een onervaren; daarom is er vooraf aangeven dat -zeuren of commentaar- op de scheidsrechters niet gewaardeerd wordt en er snel maatregelen getroffen zouden worden. Je kan je energie ook beter in je eigen spel stoppen dan verspillen…….., dit moet ook niet afhankelijk zijn van de scheidsrechters.

Eerste kwart speelden we in een niet-zoveel-voorkomende samenstelling. Dit uitte zich ook in hopeloos veel balverlies. Zowel door slechte passes als door slecht ontvangen. Verder speelde smokkelhoek ook weer een zoneverdediging. Zij deden dit vrij aardig….. helaas voor ons……… stand: 8 – 24 voor de bezoekende partij.

Tweede kwart konden we helaas niet veel veranderen. Ons spelletje tegen zone moet overtuigender gespeeld worden en moeten we ook met zijn allen doen. Ook als dingen niet lukken; blijf met het koppie omhoog spelen en blijf elkaar helpen. Alleen dan lukt het: hebben we ook al bewezen in andere wedstrijden. Marijn maakte nog een ongelukkige actie tijdens een inside-actie en ging door zijn enkel. Dikke enkel en einde wedstrijd voor hem (succes en beterschap marijn! Rust en ijs zijn de magische middelen!) Stand 13 – 51 voor smokkelhoek.

Na de pauze gingen we met frisse moed verder om toch nog een goede tweede helft te laten zien. Door bovenstaande actie van marijn ging ruud ook weer, afwisselend met robin, center spelen. Dit kwart maakten we wel meer punten 10 -12! Maar de achterstand bleef: 23 – 63.

Vierde kwart ging smokkelhoek gewoon door. Makkelijke inside-acties en goed verdedigend. Ruud behoorlijk snel zijn vijfde fout te pakken en arthur met iets minder souplesse door het veld liep als normaal (hij dus ook maar met deze iets-mindere-souplesse op de bank is gaan zitten:dit overigens wel weer met volle souplesse deed ;-)). Voor peter en bj was het -leuke- avondje basketbal ook wel voorbij. Waren af en toe behoorlijk met zichzelf bezig kwa commentaar etc. Zonde van de verspilde energie. Nog een drietje gezien van baloe. Met nog ZES seconden te gaan en een stand van 28 – 81 in het voordeel van smokkelhoek gebeurde er iets wat ik moet vermelden. Dit is immers een wedstrijdverslag. Dus volgt nu een opsomming van feiten:
-technische fout voor peter wegens praten-commentaar
-gevolgd door nog een technische fout voor peter wegens praten-commentaar
dus een diskwalificeerde fout
-4 vrije worpen en balbezit voor smokkelhoek
-de scheidsrechter stond erop dat peter de zaal verliet
-de scheidsrechter vond het wel in orde dat peter ging douchen,en nog in ons fantastische sportcomplex aanwezig bleef
-de scheidsrechter communiceerde alleen met henk, en niet met de coach van mevo 80
-er is schijnbaar iets gezegd uit het mevo-publiek waardoor de scheidsrechter eiste dat 1 bank met publiek uit de zaal zou gaan.
-uiteindelijk is john naar de kantine gegaan en kon de wedstrijd voortgezet worden
-smokkelhoek nam 4 vrije worpen en scoorde er 1
-smokkelhoek nam de bal in: iedereen bleef staan en nr 19 dribbelde de laatste 6 seconden uit (in overleg met alle spelers)

Jammer dat de laatste acties blijven hangen na een wedstrijd. Ook nog zoveel ruimte van het wedstrijdverslag er door in beslag wordt genomen, waardoor we de hoofdzaak van deze basketbalavond bijna zouden vergeten: eindstand: 28 – 82; terechte winnaar smokkelhoek 3!
Voor de heren van mevo 80: kop omhoog! terug naar de basics! En blijven trainen en spelen met zijn allen!

julian: 6 punten en 0 fouten

Wedstrijd is gespeeld in het fascinerende sportcomplex westenschouwen op 11-11-11. Op z on gekke datum kan het ook niet anders dan dat er een gekke wedstrijd gespeeld is………………….