“Mevo’80 heeft grote ambities”

Door: Oscar Fonteine (Ons Eiland Schouwen Duiveland) http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1944823

WESTENSCHOUWEN – Al meer dan dertig jaar is basketbalvereniging MEVO’80 actief op Schouwen-Duiveland. In die tijd heeft de vereniging goede tijden gekend, maar ook mindere tijden.

“Er zijn jaren geweest dat we met zijn allen serieus bang waren voor het voortbestaan van de vereniging”, zegt bestuurslid én speler Michel Kostense. “De laatste jaren is dat gelukkig absoluut niet meer aan de orde. De vereniging zit behoorlijk in de lift. We hebben een herenteam en een team onder de 18 jaar, die allebei over voldoende spelers beschikken. Daarnaast hebben we dit jaar ook voor het eerst een team met mini’s, die ook wat wedstrijdjes gaan spelen. Twee jaar geleden kwamen er spontaan twee kinderen vragen of ze lid konden worden en bij ons konden basketballen. Dat kon niet, omdat er geen team voor hen was. We hebben toen gezegd dat we graag een groepje kinderen van 10 tot 12 jaar in de club wilden hebben, dus als ze een paar vriendjes en vriendinnetjes enthousiast konden krijgen, waren ze van harte welkom. Een paar maanden later hadden we opeens een stuk of tien mini’s op de stoep staan! Inmiddels is dat groepje gegroeid tot zestien spelertjes en zijn ze zover dat ze komend seizoen ook een paar wedstrijdjes tegen andere basketbalploegen kunnen spelen. Naast deze teams hebben we ook nog een groepje recreanten, dat eens in de maand een dinsdagavond traint. Dat is voor hen ontspannend en handig voor ons, want wij kunnen zo nog eens gebruik maken van hun kennis. Qua ledental gaat het momenteel dus prima, al zijn nieuwe leden uiteraard welkom om eens een keer vrijblijvend mee te komen trainen.”

Nieuwe plannen
Niet alleen qua ledental gaat het de basketbalvereniging voor de wind. Met de aanstelling van een nieuw bestuur, dat bestaat uit Arthur Scheele, Henk van Donk, Andre Passchier, Julian Slager, Marijn van der Maas, Ruud Groeneveld en Kostense zelf, borrelen ook de nodige nieuwe plannen boven. Kostense: “We willen komend seizoen sowieso onze thuiswedstrijden promoten door op diverse plaatsen affiches te hangen. Ook zijn we bezig om te onderzoeken of er in Westenschouwen wellicht een keer een basketbalwedstrijd tussen twee topploegen uit Nederland of België gespeeld kan worden. Twee van onze leden hebben nog contacten bij dergelijke basketbalclubs en we gaan de komende tijd hard ons best doen om dit daadwerkelijk te realiseren. Als dat lukt, zetten we het basketbal op het eiland nog wat meer op de kaart, zowel voor potentiële nieuwe spelers als voor het grote publiek.”

Bestuursleden Ruud Groeneveld, Michel Kostense en Arthur Scheele. Foto M. Mandemaker
Meetrainen?