Voorwaarts Heren – Mevo’80 Heren

Ergens in het begin van de competitie hebben we nog tegen voorwaarts gespeeld. Het resultaat weet ik niet meer………. Nu op het einde nog twee keer tegen dit team uit axel, waarvan vandaag het eerste treffen.

Vooraf veel afzeggingen door blessures (eddie, peter), andere verplichtingen waar je niet onderuit kan komen (julian, ruben) en seizoens-afhankelijk-werk (michel, richard). Betekent dat we met zijn zessen waren en dus gegarandeerd veel speeltijd zouden hebben!

Moeizaam begin van de wedstrijd. Voorwaarts speelde, natuurlijk, een zone-verdediging. Onze wapens hier tegen waren beperkt: michiel voor de fast-break en baloe voor de driepunters. Snor en henk nog even een spoed-cursus gegeven over ons antwoord (spelletje) op een zone-verdediging. Stand: 12 – 6 Wel een 3-punter genoteerd van baloe.

Voor het begin van het tweede kwart nog een keer even benadrukt wat we tegen een zone spelen (hadden we 1x kort geoefend op de training). Ging hierna beter; we hadden beweging en geduld wat resulteerde in een 28 – 18 tussenstand voor de thuisspelende ploeg.

Even een 10 minuten pauze tussen de eerste en tweede helft; dank aan de scheidsrechters die een bakkie koffie wilde scoren. Dit kwam ons in ieder geval goed uit. Met zes spelers heb je gewoon weinig rust.

Derde kwart fris en fruitig begonnen. We speelde scherper, en hadden beduidend minder onnodig balverlies. Dit was de eerste helft op een gegeven moment echt triest hoe vaak we buiten het speelveld stonden. Passes van onze kant waar voorwaarts heel makkelijk tussen kon zitten. In dit kwart gebeurde dit, bijna, niet. Het resulteerde in een 4 – 9 stand voor ons.

Voor het vierde kwart gaf dit ons hoop. De stand bedroeg op een bepaald moment  32 – 27 voor Voorwaarts. Terwijl we dit dachten, leden we weer onnodig balverlies en verdedigde we weer te tam. Vind wel dat we nu mogen opmerken dat we allemaal duidelijk merkten dat we maar met zijn zessen waren. De thuisspelende ploeg speelde dit gewoon goed uit wat resulteerde in een verdiende overwinning voor voorwaarts: 54 – 35

We hebben een goede pot basketball gespeeld met zijn zessen.

We krijgen voorwaarts nog een keer thuis dit seizoen, met een volledig mevo-team kunnen we weer tegemoet zien naar een goede wedstrijd.

De scheidsrechters hadden de wedstrijd goed in de hand.

Baloe twee driepunters gescoord heeft. Ruud nog nooit een wedstrijd heeft beeindigd met dit aantal fouten………….

scores: punten – fouten

arthur: 4 – 1