Mevo’80 Heren 1 – Souburg Heren 2

De uitwedstrijd tegen Souburg 2 hadden we verloren met 37-27; maar was zeker een leuke pot basketball. Dit maal was de wedstrijd thuis.

Vooraf een afzegging van Peter vanwege een blessure, Julian niet fit en marijn die niet meer op het wedstrijdformulier paste, maar wel de hele avond in zijn mevo-shirt op de bank heeft gezeten (en gestaan en gesprongen). Kortom een vol gemotiveerde Mevo bank voor de wedstrijd.

Eerste kwart gelijk helemaal los. Twee scores van Michel en direct een voorsprong. Souburg was gelijk wakker en schakelde om. Onze verdediging was te tam en langzaam op dat moment. Verder waren onze bedoelingen goed maar kwamen de geoefende spelletjes er nog niet helemaal uit. Stand 8 – 14 voor de tegenstander.

Tussen de kwarts even diep in- en uitgeademd, tactiek nog een keer benadrukt; dat wat we getraind hebben gaat eruit komen en daar gaan we mee scoren. Dit gebeurde dan ook. Heb echt een paar mooie aanvallen gezien van mevo met een goed centerblok en goede inside acties van de guards (we hebben er van genoten baloe!). Verder was er volop beweging en werd er zonder balverlies gespeeld. Stand na het tweede kwart: 20 – 23 nog steeds voor souburg.

Spannend hé z’on wedstrijdverslag. Zo was het deze avond ook, op en rond het veld!

In de rust even op adem gekomen en benadrukt dat we goed bezig waren. Nog meer op balbezit gespeeld en geduld laten zien. Iets wat we aan het begin van het seizoen niet konden. Michel was niet te stoppen onder de ring, en kreeg uiteindelijk zijn vrije worpen mee. Het mooie daar aan was, dat hij ook de meeste schoten raak gooide. Souburg kon ons niet meer volgen. We hadden nog een aantal goede onderscheppingen door Bj, Michel en Baloe. Het resulteerde in een voorsprong voor ons: 34 – 31

Laatste kwart. De spanning was aanwezig. Het moest van souburg komen; zij stonden achter. Na een aantal minuten probeerden ze ook van alles; zone-verdediging, full-court-press. Het was zeker niet altijd even makkelijk voor ons (zone-verdediging nog even een puntje van aandacht op de training). Maar door met zijn allen er voor te gaan, en te blijven nadenken, behielden we onze voorsprong. Rondspelen, rondspelen en wachten op DE kans. Dat deden we fantastisch. We lieten ons niet afleiden, ergeren, opjutten, gaan…

En zo eindigde deze spannende wedstrijd ook uiteindelijk.

Rest te vermelden:

– Dat de scheidsrechters wel onpartijdig floten maar ook een aantal situaties anders zagen.. Dit had overigens geen invloed op het eindresultaat.
– Baloe geen driepunters heeft geprobeerd.
-Ruud volgens het wedstrijdformulier geen fouten heeft gemaakt.
-Er weer vermeld moet worden dat onze nummers 10 en 5 zich errug verheugen als ze kunnen terug lezen dat ze ieder 1x geblockt hebben
(bij deze dus Bart en Michel)
De wedstrijd is vrijdag 1 april gespeeld en het is echt geen grap; de eindstand is 43 – 40 voor ons geworden!