Mevo ’80 heren 1 – Scheldesport heren 3

Onze vorige wedstrijd was ook tegen scheldesport, waarin we behalve het eerste kwart goed hebben kunnen basketballen. De wedstrijd hierna is niet doorgegaan, waardoor we dus nu weer tegen het team uit terneuzen moesten spelen.

Informatie vooraf: richard ziek, ruud geblesseerd, eddie afgezegd, snor en peter ambities als bank-warm-houder……………. Betekent dat het dreamteam uit 8 spelers bestond. Michel heeft wat kunnen regelen, zodat hij waarschijnlijk de laatste wedstrijden van het seizoen toch mee kan doen.

Eerste kwart: goed spel van onze kant. Goed insnijden en daardoor mooie inside-acties. Weinig lullig balverlies geleden. 10-16 voor scheldesport. Michel als noodoplossing als center gespeeld wat veel gevaar opleverde en punten.

Tweede kwart: baloe op schot: 2 driepunters gezien. Verder was het spannend en werd het op een gegeven moment 24-24. Dan komt toch de klasse van een ingespeeld team naar buiten en wordt het uiteindelijk 24-28 als eindstand van de eerste helft voor scheldesport. Bij mevo komen er gewoon een klein aantal niet altijd trainen en hebben we dit seizoen een 4-tal jeugdspelers ingepast. Dit gaat zeker goed; maar het jarenlange samenspel ontbreekt dan en zie je dan op deze momenten. Wordt aankomende tijd alleen maar beter! Is nu al veel beter dan aan het begin van het seizoen.

Derde kwart bestond weer uit een tiental typische mevo80-10-minuten. Paar schoten mis, verdedigend minder scherp en 6-22 voor de uitspelende ploeg……………….. Jammer: zo’n kwart zit er bijna altijd nog tussen en daar verlies je de wedstrijd echt mee.

Laatste gedeelte van de wedstrijd nog even de koppen bij elkaar gestoken en weer op niveau teruggekomen. BJ nog als guard gespeeld zodat baloe nog even op krachten kon komen. Uiteindelijk win je dit kwart! (evenals het tweede) Eindstand 42-60 voor scheldesport. Over de hele wedstrijd gezien wel de terechte winnaar.

In het vierde kwart waren een nog een paar kleine opstootjes, waarbij desbetreffenden beter hadden moeten weten. Wat mevo betreft: beter je momenten kiezen als je een fout maakt. De scheidsrechters hadden misschien naar deze momenten toe wat strenger mogen optreden. Verder hebben ze gewoon goed en consequent gefloten.

Rest nog te vermelden dat er 6 blocks waren van onze nummer 10 (zo had je het toch bedoeld michel…………. :-)), waar hij weer lekker van kan slapen……… Michiel en julian al een wedstrijd in de benen hadden met de u18.