Mevo’80 heren 1 – Smokkelhoek heren 3

Vrijdag 15 oktober is de derde wedstrijd van onze basketbal competitie gespeeld tegen de heren uit Kapelle.
Kapelle, wat altijd een lastige ploeg is, kwam met 9 spelers aanzetten. Ook Mevo was goed verantwoord met 8 spelers. Zo hadden we speling om een aantal spelers door te wisselen.

Mevo begon erg gemotiveerd aan de eerste kwart van de wedstrijd, waardoor we na een paar minuten al een flink gaatje hadden geslagen naar 11 – 5. De eerste time-out werd aangevraagd door de mannen van Smokkelhoek, die hier duidelijk niet blij mee waren en deze tussenstand niet verwacht hadden. Maar na de time-out keerde het spel snel om en was Smokkelhoek de dominante ploeg. Aan het eind van het eerste kwart stond het scorebord al op 11 – 25.

In het tweede kwart werd er door Mevo zeer goed gespeeld. De bal werd goed opgebracht en er werd goed uitgespeeld tegen de ”zone defence” van Smokkelhoek. Ook onze defence stond zéér sterk waardoor er minder gescoord kon worden door de tegenpartij. Helaas hebben we wel wat punten laten liggen door onze fast-breaks niet goed af te maken. Ook werd er soms niet goed en secuur overgespeeld, waardoor we een aantal keer onnodig bal verlies hadden. De ruststand werd uiteindelijk 22 – 44.

We begonnen erg goed aan de derde kwart en hebben dit heel het kwart vol kunnen houden. Er werd in dit kwart 11 punten door Mevo gescoord en 19 door Smokkelhoek.

We begonnen het vierde kwart dus met een achterstand van 29 – 60. Iets wat Smokkelhoek niet meer zou weggeven. Ook in dit kwart werd er weer goed gespeeld, alleen door gebrek aan scores konden we niet echt inlopen. De eindstand werd 41 – 80.