Mevo 80 heren 1 – Souburg heren 2

De eerste wedstrijd is gespeeld. Afgelopen vrijdag 1 oktober was het zover. Na een drietal trainingen stonden 10 gemotiveerde heren klaar om er vol tegenaan te gaan. Souburg 2 is altijd lastig en verrassend; nemen ze nog spelers mee van de eerste selectie  of komen ze echt met het tweede team. Gelukkig was het tweede het geval en ontstond er een goede (?)…….in ieder geval spannende pot.

Het eerste en tweede kwart ging aardig gelijk op waarbij er weinig werd gescoord; deels door de goede verdedigingen maar ook door de zone-verdediging die we tegen kregen. Echte schutters hebben wij te weinig en de inside-actie is altijd lastig tegen een zone verdediging. Uiteindelijk ging het door de haviksogen en splijtende passes van spelverdeler bart in combinatie met geduldig rondspelen helemaal niet verkeerd. Nog een paar goede individuele acties van oa  richard, peter gezien. Ruststand van 17-14 voor mevo 80 was het gevolg.

Het derde kwart was een typisch mevo-gedeelte. We kwamen er niet meer door, agressie en honger naar de bal ontbraken. Waardoor?!?! In ieder geval liet marathon zich er niet door in de war brengen en misten hun punten zeker niet. Hier hebben we echt de wedstrijd laten liggen.

In het vierde kwart weer een gelijkwaardige wedstrijd met een 27-42 als eindstand. Jammer. Wel een goede pot met zijn allen gespeeld, maar helaas verloren. Misschien met een paar trainingen meer dat we wel het nivo en scherpte  over de hele wedstrijd vast kunnen houden. Meer aanwezigheid onder het bord gedurende de hele wedstrijd is ook een puntje van aandacht. Verder hebben we onze aanvalstakieken niet uit kunnen spelen omdat we een zone tegen hadden; toch ook de verdienste van marathon.

In ieder geval een prettige eerste wedstrijd gespeeld wat hoop bied voor de volgenden. Een grote selectie van 12 mensen wisselt ook lekker door en daar halen we vast en zeker onze voordelen nog wel uit.
Aanstaande training is de eerste dinsdag van de maand dus met de recreanten; kunnen we tegen een zoneverdediging trainen ………..