vrijdag 14 maart: volharding H2-mevo 80 H2

Maar weer eens een lauwe torrie van heren 2! Ruud is meegegaan om te coachen, dus dat kwam mooi uit. De vorige uitwedstrijd verloren met 90-30 (of iets in die buurt). Kon alleen maar beter worden. Zeker na de training deze week, waar we bepaalde punten onder de aandacht hebben gebracht. Helaas veel afzeggingen; gustavo, jurgen, leendert en niels. Gelukkig hebben we arthur, klaasjan en ko weten te activeren, waardoor we met 8 man waren.

De thuisspelende ploeg liet zich, volgens mij, verrassen door de zoneverdeding. Desalniettemin wisten ze inside elkaar behoorlijk te vinden. Wij moesten even wennen aan elkaar. Na twee minuten vielen dan toch de eerste scores door klaasjan en arthur: 5-4. Halverwege dit kwart dan een time-out met de nodige wissels. We hadden nog steeds geen grip op hun insideacties; de stand was ook opgelopen naar 14-6.

Het tweede kwart ging beter. We stonden goed en de passes werden onderschept. De afstandsschoten van volharding gingen regelmatig mis, waardoor de stand 22-11 is geworden. Goede scores van afstand van ko en klaasjan. Maar ook een primma score van dennis. Richard verdeelde het spel, waardoor ko als forward aan de bak kon. Dit hele kwart was behoorlijk gelijkwaardig; het leverde ook een ruststand op van 28-17.

Het derde kwart was niet best aan beide kanten. Weinig scores omdat de schoten gemist werden (volharding), maar ook omdat de aanval aan beide kanten niet echt afwisselend was. Jammer voor ons. Zeker ook, omdat we het een en ander geoefend hadden op de training. Dit kwart ging met 5-2 naar volharding. Jazeker: 10 minuten spelen en een stand van 5-2………………….

Gelukkig volgde er nog een kwart. Hierin liet de thuisspelende ploeg weer de insideactie zien, maar niet maximaal. Wij kregen er ook zicht op. Aanvallend liet patrik zich gelden. Powerr en lengte onder het bord en 8 punten voor hem dit kwart: thumbs up! Dit kwart ging dan ook naar ons met 9-12! De eindstand is 41-31 geworden. Een fijn resultaat door goed teamspel. Denk dat de wissels ook iedereen goed gedaan hebben. Even bijtanken op de bank en dan weer…….gas op die lollie! Zeker verdedigend stonden we goed. Aanvallend……..gaan we aan werken! Vanavond leverde het nog geen punten op, maar het seizoen is nog niet voorbij!

Er waren jammer genoeg maar twee scheidsrechters voor twee gelijktijdige wedstrijden. Na overleg hebben de scheidsrechters deze wedstrijden alleen gefloten. Dit is nooit optimaal. Doordat er gewoon twee ploegen in het veld stonden die wilden ballen, is deze wedstrijd dan toch verder onopvallend gespeeld met maar 9 fouten voor twee ploegen over de hele wedstrijd.

richard: 0 punten en 0 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het lauwe sportpunt, waar we door het resultaat vergaten om door de mac-drive te gaan………. jammer joh!