vrijdag 15 april: mevo 80 H1 – volharding H1

Na de behoorlijke verliespartij vorige week, wilden we graag laten zien dat we ook kunnen winnen. Dit moest tegen volharding gebeuren. Laatste twee wedstrijden waren de verschillen klein, maar wel in het voordeel van de mannen uit goes ………. dus: gas op die lollie!

Info vooraf: richard, patrick geblesseerd. BJ en jeroen afwezig. Niet alleen wij hebben het af en toe moeilijk met het -leveren- van scheidsrechters; andere verenigingen ook. Gelukkig spelen we dan in zeeland en kunnen we dit dan onderling oplossen. In ieder geval konden en wilden henk en patrick fluiten. Thumbs up voor deze dudes, maar ook voor volharding, die dit allemaal maar tolereerde. Toch een beetje rare situatie dat de thuisspelende ploeg ook de scheidsrechters -levert-. Overigens dus maar 6 spelende mevoianen ………….

Eerste score van volharding. Maar wij wilden wel graag mee met de mannen. Laatste wedstrijden hebben we het gelijk laten liggen in het eerste kwart ………….. en daar word je niet vrolijk van……! Scores van klaasjan en ruud (met bonus) er tegenover. Maar toch in het begin een paar situatie waar we elkaar niet begrijpen en er balverlies is. 5-7 naar 7-12.  Overtuigend was het niet; we eindigden dit kwart met 11-14.

Tweede kwart een slecht begin. Onnodig balverlies aan onze kant. Niet omdat volharding zo goed liep te verdedigen, maar gewoon omdat we met te veel risico de lange bal wilde gooien. Op die momenten moeten we voor balbezit en degelijkheid kiezen. Dan staat het gelijk 11-20. Ko maakte nog een paar steals en liep aardige fastbreaks, waardoor we toch nog wat scoorden. Volharding kon gewoon te makkelijk rondspelen en de actie maken. Geen helpside; meer het motto -we stonden erbij en keken er naar- De ruststand was 21-38.

Na de rust wilden we gewoon een goede tweede helft laten zien. Maar verdedigend kregen we het niet voor elkaar. Geen slot op de deur; hierdoor scoorden volharding makkelijk met steals en simpele lange ballen. De goese schoten vielen ook aardig. Aardige steal maakte ruud nog aan mevokant (puur op snelheid ? :-)) en liep zelf de fastbreak, gevolgd door een score (ook puur op snelheid ? :-)). Dat was het verder ook met zijn acties. Een voet van de tegenstander zorgde voor een dikke enkel na een paar minuten in dit kwart en einde wedstrijd voor hem. Dan sta je dus ook met vijf man………….. en dat is niet in het voordeel. De koppies gingen omlaag. De acties werden met minder overtuiging gemaakt. Wel nog twee scores van myron dit kwart. 33-63 stond er op het scorebord.

De scheidsrechters deden hartstikke hun best en floten neutraal. Er was ook een paar keer, kort, overleg. Maar ook een paar keer niet………… Een paar keer dacht ik ook………….mwoa……. een vraagtekentje achter de 1 of andere beslissing. 🙂 Het had in ieder geval geen invloed op de uitslag en we zijn blij dat de wedstrijd gewoon door kon gaan!

Laatste kwart bleef het moeizaam gaan aan mevokant. Volharding speelde gewoon verder en bleef scoren, zowel van afstand als met de actie. Wel scores van afstand van dennis, klaasjan en baloe. Maar ook twee missers (van de twee) van de vrije worp lijn van myron. Verder was het gewoon up en down tegelijk. Bovenstaande scores ook: wij passen rond, vinden de vrije man en scoren. Wordt er geprobeerd een nba-actie te maken …………… hopeloos mis. Schieten onder druk…………..idemdito………. Het leverde een eindstand op van 45-83. Triest! Zowel in de score als in het spel, kunnen we vele malen beter. We gaan erover nadenken, vd week ff trainen, koppies weer omhoog halen…… Volgend weekend, op de zaterdag, met zijn allen naar kapelle voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. En wat is er mooier dan het seizoen eindigen met een overwinning tegen de kampioen?! Smokkelhoek; maak de borsten maar nat! 🙂

dennis: 4 punten en 1 fout

De wedstrijd is gespeeld in westerschouwen, waar wij en de tegenstanders ons gelukkig niet vergisten in de zaal. Aan de andere kant ……………. op de kinderkermis hadden we misschien meer plezier gehad ….. 🙂