vrijdag 6 december: mevo 80 h1 – voorwaarts h1

De dag na sinterklaas: de heren mochten blij zijn dat niemand mee is genomen naar Spanje (een paar potentiele kandidaten had ik in ieder geval in mijn hoofd). Dus konden we de wedstrijd met 8 man beginnen. BJ kon ook weer, na zijn blessure, mee spelen.

De uitwedstrijd hadden we gewonnen in Axel. Maar sinds die wedstrijd had Voorwaarts niet meer verloren: we waren gewaarschuwd!

We kwamen wel fanatiek uit de startblokken, maar niet geconcentreerd. Paar slechte passes…………….gelukkig gold dat ook voor Voorwaarts. Even weer wennen aan de zoneverdediging. De scores gingen stroef: 8-8 na dit eerste kwart.

Tweede kwart wilde we toch wel heel graag een hoger tempo spelen. Dit lukte ook beter, zowel aanvallend als verdedigend. De schoten vielen (nog) niet maar de inside-acties kwamen op gang. Michiel, Klaasjan, Ko waren regelmatig niet te stoppen. Verdedigend waren we nog zoekende. Voorwaarts heeft een paar guards met een goede drive. Maar ook een paar mannen met powerr. Jankees en Michel verdedigde strak en boden rebelmatig een goede helpside. Via 16-10 ging het naar 24-21 in de rust.

Voorwaarts moest wat en wisselde naar een man-to-man verdediging. Maakte niet uit. Wij waren scherp en kwamen steeds beter door. Michel die regelmatig voor zijn drive ging, daardoor 3 man in zijn nek kreeg en dan toch weer de vrije man wist te vinden, die dan makkelijk scoorde: Michiel, Ko, Klaasjan en Ruud. Dit kwart was duidelijk voor ons. De Mevobank zag dit ook en bleef lekker zitten (thumbs up Baloe, BJ en Ruud). We konden goed uitlopen naar 34-21! Precies: duurde 6 minuten eer Voorwaarts weer scoorde. Voorwaarts gaf nog een keer gas, maar na onze time-out leverde dit niet heel veel op. Baloe op de gevaarlijke man gezet; zeer zinvol. Allemaal goed verdedigd om de inkomende man af te stoppen. Een beetje foutenlast hadden we wel. Na elke fout leverde dit dan twee vrije worpen op. Wel weer wat van geleerd mag ik hopen?! Stand nu 45-35.

Laatste kwart hebben we meer met het koppie gespeeld. Wij staan voor, Voorwaarts moet scoren. Echt regelmatig goed rondgepasst en gewacht op een echte kans. Geen hopeloze schotpogingen meer……………… Nog drietje van Baloe gezien. Jankees met 5 fouten eraf, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Eindstand: 61-45: nice!

Fanatieke pot basketbal. Niet altijd hoogstaand, maar wel enthousiast. Verdiende overwinning voor ons. Altijd blijven ballen en als team, zowel aanvallend als verdedigend, met zijn allen gespeeld. Vrije worpen mogen beter (6 van 16 is ….bescheiden…).

Scheidsrechters hadden de wedstrijd onder controle. Hadden een paar moeilijke momentjes; wat ook logisch is met 2 gedreven teams.

jankees: 2 punten en 5 fouten

De wedstrijd is gespeeld in het goedklinkende sportcomplex Westerschouwen, waar 2-unlimited ook vanavond weer duidelijk aanwezig was.