zaterdag 20 januari: smokkelhoek H2 – mevo 80 H

Na vorige week tegen de koploper te hebben gespeeld, mochten we dit keer onze kunsten laten zien tegen de nummer 2. Aan mevokant wel wat -bewegingen- op te merken. Baloe en sorbet gingen liever sneeuwballen gooien ipv basketballen. Ruud geblesseerd. Richard wel terug van vakantie, maar nog niet in het veld. Niels weer fit genoeg om een paar minuten te spelen. Ook Myron was weer te bewonderen in het veld. Jankees en Chris hebben toch niets te doen op zaterdagavond; wilden dus graag mee doen voor de zekerheid. Thx dudes!

Ook maar ff opmerken: zaterdag om 1730 uur basketballen?! …

In ieder geval wilden we 1 ding beter doen dan vorige week; gelijk vanaf het begin scherp zijn. De sprongbal hadden we niet, maar we deden wel gelijk mee! Aanvallend werd er goed gepasst en de vrije man gevonden: Dnz. Drie x van afstand door het netje. 6-6. Een beetje tempo wilden we ook spelen met fastbreaks. Maar dat kon helemaal niet; mede door het kleine veld?! Verdedigend hadden we niet zoveel in te brengen. Twee schutters liepen er aan kapelse kant die makkelijk scoorden. Ook op de inside-actie hadden we eerst maar geen antwoord. Hierdoor stond er dan toch een voorsprong voor smokkelhoek op het snowboard … eh scorebord: 24-15.

Tweede kwart wilden we toch een beetje druk op hun guard zetten. Tja … er waren wel meer dingen die we wilden. Smokkelhoek raakte er niet van ondersteboven. Of de betreffende guard ging er gewoon langs, of er speelde ff iemand anders guard. Daar konden we ze in ieder geval niet mee pakken. De helpside bieden, ging wel beter. Alleen hier had smokkelhoek ook weer een antwoord op. Ze zochten en vonden dan gewoon de vrije man, die van afstand scoorde. Jankees liet nog een paar schoten zien, die niet op het sheet kwamen. Patrick liet zich onder het bord gelden. Zekersss ging hij aanvallend een paar keer enthousiast naar het bord, waarvan er wel een paar op het sheet kwamen. Ondertussen wisselde we lekker door, waardoor iedereen toch energierijk in het veld stond. Ruststand was 44-31.

Na de T heb je dan altijd hoop. Wat gaat er gebeuren? Hoe komt men uit de kleedkamer? De thuisspelende ploeg in ieder geval scherper dan wij. Wij waren ons spel ff kwijt en gooiden ook nog eens een paar keer de bal gewoon weg. Wat wel het vermelden waard was dit kwart, waren de afstandsschoten van Myron en Dennis. Ondertussen werden er ook, aan beide kanten(!), fouten gemaakt, waarvoor niet gefloten werd. Dit viel mij in ieder geval de tweede helft op. Gelukkig was het wel aan beide kanten en leverde verder geen gekke dingen op. Dit derde kwart was duidelijk voor smokkelhoek. Stand nu 66-43.

Het laatste kwart wilden we wel nog ff laten zien dat we meededen. Er werd volop gescoord door ko. Niels kwam ook op het sheet door zijn actie. Patrick pakte aan beide kanten een paar rebounds. Dennis en Myron nog een keer van afstand gescoord. Smokkelhoek stond natuurlijk wel voor, geloofde het misschien ook wel? In ieder geval kwamen ze al vrij vroeg in foutenlast, waardoor wij nog een aantal vrije worpen mochten nemen. Patrick, Ko, Myron en Jankees waren hierbij te bewonderen … ieder in zijn eigen style … Een paar minuten voor tijd mocht er nog een speler van smokkelhoek naar de kant met 5 fouten. De wedstrijd was natuurlijk al gespeeld. Toch wil ik graag vermelden dat dit kwart in 22-20 is geeindigd. De terechte en verdiende eindstand is 88-63 geworden …  pindakaas! …

De scheidsrechters hebben zeker hun best gedaan. Ik vond op een gegeven moment wel dat er weinig gefloten werd. Zeker met (vrije) layups en acties onder het bord. Verder gewoon onpartijdig gefloten. Het onderlinge overleg bij de scheidsrechters, waardeer ik zelf ook altijd wel. Dus: thx voor het fluiten dudes!

FF een weekje rust voor ons. Een mooi momentje om ff een ander balletje te gooien dinsdag as. Ook om uit de sneeuw terug te komen. Vrijdag 2 februari spelen we onze volgende wedstrijd tegen de mannen van Goes. Tijd om weer eens met 2 punten naar huis te gaan … is namelijk al weer ff geleden …